Er et problem for mange danskere: Mors 'simple trick' kan forhindre bananer i at blive til 'en brun masse'

Mad
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Er du træt af, at dine bananer alt for hurtigt bliver brune og ulækre? Denne mor har et særligt trick, der nemt kan forhindre, at det sker.

Lige nu læser andre også

Bananer er en fast bestanddel i frugtskålen i langt de fleste danske hjem, men de kan desværre hurtigt blive brune, hvilket ofte fører til, at de ender i skraldespanden.

Dog er der et simpelt trick, der kan bruges til at undgå dette. Du behøver ikke investere i en dyr opbevaringsløsning eller beholdere, eftersom løsningen sandsynligvis allerede ligger i din køkkenskuffe.

Sarah, der er mor og influencer, deler videoer på sin TikTok-profil @momthoughts med gode tips. I en af sine videoer fortæller hun, at hun bruger tricket, når hun pakker sine børns madpakker for at opmuntre dem til at spise deres bananer.

Det er vigtigt at huske dette, da hun oplever, at hendes børn ofte bliver frastødt af frugt, der er blevet brun.

"Selvom jeg ikke er ekspert i meget, så ved jeg dette. Du ved, hvordan du nogle gange sender en fin banan med i skole, men den kommer hjem og ligner, den har været i et barslagsmål?" siger hun i sin video ifølge Express.

"Det er fordi bananer frigiver ethylen, som fremskynder modningsprocessen, og det meste frigives gennem stilken. Alt hvad du skal gøre er at tage et lille stykke sølvpapir, vikle det om stilken, og voila."

Tricket er også blevet delt på Reddit af brugere, der leder efter måder at holde deres bananer friske længere. Det vidner naturligvis også om, at der er flere, der har succes med at bruge dette trick.

"Jeg så et trick online, hvor du vikler lidt plastfolie på det punkt, hvor de hænger sammen," skrev en bruger på Reddit.

"Det hjælper med at få bananer til at holde længere. Enhver banan, der bliver brung, kan du bare lave smoothies, bananbrød og pandekager med. Ingen grund til at spilde den ved at smide dem ud."

"Ifølge en hurtig Google-søgning reducerer indpakning i plastfolie eller aluminiumsfolie frigivelsen af ethylen. Jo mere ethylen den frigiver, jo hurtigere bliver den brun."

Alt hvad du skal gøre, er at dække stilken på hver banan med plastfolie eller aluminiumsfolie (det, som mange kalder for sølvpapir) for at reducere frigivelsen af ethylen.

Bananer frigiver store mængder ethylen, hvilket fremskynder både modning og bruning. Det at bremse denne proces vil hjælpe med at holde dine bananer gule og friske længere.

Gassen frigives primært fra stilken på banen, da det er her, den blev skåret fra bananplanten. Når gassen bevæger sig fra stilken, rejser den nedad på bananernes yderside, hvilket fremmer modningen af skindet - og ændrer farven fra grøn til gul til brun.

Processen kan ske hurtigere, hvis bananer efterlades i en klase i din frugtskål. Du kan vikle den hele stilken på en hel klase bananer for at prøve at holde dem alle friske længere, men det er ikke altid effektivt.

Der findes et anekdotisk bevis, der tyder på, at adskillelse af dine bananer kan holde dem friske længere. Det vil dog kræve, at du vikler hver stilk individuelt ind i plast- eller aluminiumsfolie.

Anbefalet til dig