Gulerødder smager meget bedre, hvis du stopper med at koge dem og i stedet prøver denne simple teknik

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kan få dine gulerødder til at smage markant bedre, hvis du stopper med at koge dem.

Lige nu læser andre også

Gulerødder er en forårsklassiker og det perfekte tilbehør til en lang række retter, men du begår en stor fejl, hvis du koger dem. Når du koger gulerødder, kan vitaminerne trække ud i vandet og samtidig udvande deres naturlige sødme.

Ashley, der er kok og grundlægger af Not Without Salt, har afsløret, at det at tilberede gulerødder i vand kan efterlade dem 'vandede, slatne og bør undgås for enhver pris', da det gør dem utroligt uappetitlige at spise.

Hvis du vil sikre, at gulerødderne både er sunde og smagfulde, er det langt bedre at sautere dem i stedet, skriver mediet Express.

At tilberede gulerødder i lidt fedt i stedet for vand gør dem mere sprøde og bevarer alle de gode næringsstoffer som C-vitamin. Det forbedrer ikke kun teksturen, men fremhæver også gulerøddernes naturlige sukkerindhold og karamelliserer dem, så de får en meget rigere smag.

En meget populær måde at sautere gulerødder på er med balsamicoeddike, da det intensiverer deres søde smag og samtidig giver dem en blank, let klistret overflade.

"Disse gulerødder er tilberedt i smør (så langt, så godt, ikke?!) og får derefter et sødt pift med lidt sukker, og til sidst tilsættes balsamico - hvilket bringer dine gulerødder ind i en helt ny dimension. Søde, syrlige og salte - en kompleks smag, der har vundet over selvudnævnte undvigere af gulerødder," sagde Ashley.

Sådan laver du langt mere smagfulde gulerødder. Du skal bruge følgende:

  • 900 g gulerødder

  • 55 g smør

  • To spiseskefulde sukker

  • To forårsløg (fintskåret)

  • 60 ml balsamicoeddike

  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en stor, tung gryde over middel varme. Skær gulerødderne i skiver af ca. én centimeter tykkelse, og tilsæt dem til gryden.

  2. Steg gulerødderne i fem til syv minutter, indtil de er let møre og begynder at få sprød kant.

  3. Tilsæt sukker og balsamicoeddike, og fortsæt med at røre og stege gulerødderne i yderligere ti minutter, indtil de er fuldt dækket af blandingen.

  4. Imens skæres forårsløgene, og steges sprøde i en separat pande i cirka fem minutter.

  5. Når gulerødderne er klar, skal du krydre med salt og peber, og toppe med de sprøde forårsløg. Dine lækre, glaserede gulerødder er nu klar til servering.

Anbefalet til dig