Det er meget almindeligt at have en sennep stående i køleskabet, og det er samtidig også meget normalt at miste overblikket over, om man stadig kan spise den eller om den er blevet for gammel. Og der er godt nyt, for sennep kan oftest holde sig i længere tid, end man regner med.
Det skriver det tyske medie Utopia.
Når du åbner en ny sennep, begynder uret at tikke. Men hvis du opbevarer den i køleskabet, kan du stadig bruge den i tre til seks måneder ifølge den tyske forbrugerrådgivning. Derudover skal en åbnet sennep opbevares koldt, og man bør altid bruge en ren ske, for at sennepen skal holde sig frisk i så lang tid som muligt.
Og hvis der er en oliepøl ovenpå, skal du ikke bekymre dig – det er sennepsolie, som faktisk hjælper med at bevare sennepen i længere tid.
Men hvad hvis du finder en gammel sennep i skabet, og dens 'bedst før'-dato er overskredet? Inden du smider den ud, så tjek den først.
Ifølge Stiftung Warentest kan sennep ofte spises flere måneder efter udløbsdatoen, hvis den er uåbnet. Efter den er åbnet, kan den stadig bruges i et par uger efter udløbsdatoen er overskredet.
Det bedste du kan gøre er at bruge dine egne sanser. Hvis sennepen ser anderledes ud eller har klumper, er det nok bedst at kassere den.
Næste gang du rækker ind efter sennepen bagerst i køleskabet, så tag disse overvejelser med i betragtning, inden du kasserer den.