Madskribent anbefaler: Denne dåsetun giver den bedste smag og blødeste konsistens

Af: Mie M.B

|

01/07/2025

Mad
Shutterstock.com
Shutterstock.com
Den nemme favorit kan hurtigt blive ekstra lækker

Lige nu læser andre også

Tunmayo-sandwichen er en klassiker, der redder både travle hverdage og picnic i parken, men hemmeligheden bag den bedste version ligger i én simpel detalje, der for mange stadig er ukendt.

Ifølge madskribent Candace Nagy fra Eating Well skal dåsetunen ikke ligge i vand, men i olivenolie.

Hun afslører, at tun i olivenolie giver en mere mør og cremet konsistens, som løfter hele oplevelsen.

Kokken Michael Proietti forklarer, at tun på vand ofte smager kraftigt af fisk, mens olien mildner smagen og gør kødet mere saftigt. Det fortæller Express.

Madekspert Carla Contreras bakker op og sværger selv til olivenolie, når hendes tunmayo skal have ekstra lækkerhedsfaktor.

Hun blander tunen med mayo, majs og sort peber for at ramme den helt rette balance mellem cremethed, sødme og let salt bid.

Men hvilken tun skal vælges?

Candace anbefaler albacore-tun, hvis en fastere og mere flaget konsistens ønskes, mens chunk light-tun giver en blødere og mere “våd” mayo. Yellowfin-tun beskrives som kødfuld og fløjlsblød. Fælles for dem alle er, at kvaliteten bør være i top og fangsten etisk.

En hurtig tunmayo kræver ingen kokkeeksamen. NHS’ simple opskrift blander tun med 1 spsk. kaloriefattig mayo, 1 stor spsk. majs og et nip peber. Det hele lægges mellem to skiver groft brød – og frokosten er reddet.

Anbefalet til dig