Mange danskere laver denne fejl, når de griller kød: Gør i stedet dette

Af: Alberte B. C.

|

30/06/2025

Mad
Foto: Simon Kadula/Shutterstock
Foto: Simon Kadula/Shutterstock
Det kan ende helt galt.

Lige nu læser andre også

Sol, lange aftener og duften af grill spreder sig allerede i kvartererne, mens kyllingestykker syder over kullene.

For mange er netop grillet kylling et sommerhit, men midt i hyggen begår mange den samme fejl, som kan gøre din grillmiddag både kedelig og usikker.

Mange frygter utilstrækkeligt tilberedt kylling og risikoen for campylobacter, hvilket ofte får folk til at lade kyllingen blive liggende på grillen for længe.

Ifølge madekspert Gunilla von Heland er det dog en udbredt fejl.

"Ved at lære, hvilken temperatur kylling skal have, og bruge et godt termometer, kan du gøre den saftig, velsmagende og sikker," siger hun til Allt om Mat.

Det er ikke kun overgrillning, der kan give problemer.

Spis ikke disse dele

Ifølge eksperter bør du også være opmærksom på, hvilke dele af kyllingen du spiser.

Mange elsker sprødt skind, men selv efter gennemstegning kan skindet indeholde bakterier, der kan overleve og give mavebesvær – især hos personer med sart mave.

Samtidig advarer forskere mod at spise kyllingelunger, da de kan indeholde parasitter og mikroorganismer, som ikke altid dør under tilberedning.

Et simpelt termometer kan være din bedste ven, når grillen er i gang.

Kylling skal nå en kernetemperatur på 75 grader, før den er gennemstegt, men stadig saftig. Brug også indirekte varme, så du undgår sorte skorper og tørt kød.

Sørg for at lade kødet hvile nogle minutter efter grillning. På den måde fordeles saften, og du undgår tørre stykker, der mister smag.

Et par enkle greb kan gøre forskellen, næste gang grillen tændes, så du kan nyde en sommeraften uden maveproblemer og med kylling, der smager af mere.

Anbefalet til dig