Ny bacon tager nettet med storm: Spis alt det du vil, med god samvittighed

Af: Liva H.

|

19/06/2024

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er næste for godt til at være sandt.

Lige nu læser andre også

Bacon er elsket af mange og anvendes i et væld af retter, fra morgenmadens klassiker, æg og bacon, til burgere, salater, og som et sprødt drys på kartoffel-porresuppe.

Det kan endda finde vej til det søde køkken, hvor det kan tilføre en saltet kontrast i en chokoladekage med karamel (lyder det ikke fristende? Find opskriften her).

Man kunne jo næsten fristes til at sige, at bacon ikke 'bare er bacon', men nærmere en livsstil.

Det er i hvert fald svært at holde smilet tilbage, når man ser et interview med Jakob Ellemann, hvor han under et mødet med en ung mand fra Veganerpartiet udtrykker sin store begejstring for bacon; han elsker det faktisk - og sådan er der mange der har det.

Se videoen med Jakob Ellemann og Veganerpartiet her

Når det kommer til sundhed, er bacon typisk ikke det bedste valg.

Bacon er faktisk ret usundt, da det indeholder en betydelig mængde mættet fedt. Et højt indtag af mættet fedt er forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme. Desuden er bacon meget salt, hvilket kan være en bekymring for personer med forhøjet blodtryk eller dem, der af sundhedsmæssige årsager skal begrænse deres saltindtag.

Det kan virke uoverskueligt at undvære bacon i burgere eller på æggekagen. Men hvem siger, at man ikke kan tilberede det på en sundere måde?

En ny type bacon vinder frem på det sociale medie TikTok, og brugerne er simpelthen begejstrede, selv skeptikere har testet opskriften og måttet indrømme, at den er overraskende god.

Her er hvad du skal bruge for at lave 'bacon' til to personer:

  • 2 stk. bananskræller

  • 2 spsk. sojasauce

  • 1/2 tsk. hvidløgspulver

  • 2 tsk. ahornsirup

  • 1/2 tsk. salt

  • 1/2 tsk. røget paprika

Fremgangsmåde:

  1. Start med at rense bananskrællerne grundigt for rester af banan. De skal være helt frie for strenge og bananrester.

  2. Rør alle de øvrige ingredienser sammen til en marinade.

  3. Overhæld bananskrællerne med marinaden og lad dem marinere i cirka 15 minutter.

  4. Steg de marinerede bananskræller i olie ved høj varme, indtil de bliver sprøde og begynder at karamellisere.

(Se videoen nedenfor)

Velbekomme! Nyd bacon uden dårlig samvittighed.

Anbefalet til dig