Sommeren er ovre os, og det betyder, at vi endelig kan nyde de saftige, søde danske jordbær igen.
Men hvad foretrækker du? At spise jordbærrene, som de er, eller med fløde, sukker eller flødeskum? Der er mange valgmuligheder, men selvom bærrene smager fantastisk, når man ikke altid at spise hele bakken, og før man ved af det, er bærrene blevet dårlige.
Men frygt ej! Der er råd at hente fra en ægte mad-ekspert, Kristoffer Tvilde, der driver den populære Instagram-konto @krisslovesfood og har over 100.000 følgere, skriver Sosialnytt.
"Dette tip fungerer faktisk fantastisk på næsten alle bær, ikke kun jordbær. Især hindbær og de amerikanske blåbær," afslører han.
Her er, hvad du skal gøre:
Inden bærrene bliver dårlige, skal du skylle dem i vand. Bland derefter eddike og koldt vand i en skål og vend bærrene hurtigt i væsken.
Kristoffer Tvilde bruger 0,5 deciliter eddike (12%) og 5 deciliter vand.
For at undgå at eddikesmagen sætter sig, skal bærrene skylles meget hurtigt, helst under et minut.
Derefter skal du hælde væsken fra og tørre bærrene med et stykke køkkenrulle, inden du lægger dem i tilbage i bakken. For længst mulig holdbarhed skal bakken opbevares i køleskabet.
"Jordbærrene kan faktisk holde sig friske i op til to uger i køleskabet. Selvom de sjældent når at være der så længe," fortæller han og tilføjer:
"Husk bare at sørge for at tørre dem grundigt, før du lægger dem i køleskabet, og giv dem lidt luft. Mange bær bliver dårlige, fordi de opbevares i en plastikpose i køleskabet."