Sundhed: Så meget forbrænder du på sex, løb og cykling

18/6/20 12:00

Julie Møller

Foto: Shutterstock
Hvis du vil vide, hvad du skal kaste dig over, hvis du vil forbrænde flest kalorier, så skal du læse med her.

Det er sundhedsmagasinet Fit Living, der har undersøgt, hvor meget man forbrænder på forskellige aktiviteter. 

Løb

Der er ingen tvivl om, at løb kan gøre mange gode ting for ens kondition og sundhed. Det er en af de sportsgrene, hvor du nemt kan presse konditionen og dermed få pulsen godt i vejret. Og regnestykker er simpelt: Jo hurtigere og jo længere, du løber, jo mere vil du forbrænde. Ifølge Fit Living, så vil du forbrænde mellem 200 og 250 kalorier, hvis du er i god form og løber i moderat tempo i 30 minutter. Hvis du sætter tempoet i vejret, så kan en tur på samme tid få dig op på at forbrænde mellem 300 og 350 kalorier.

Cykling

Cykling er et rigtig godt alternativ, hvis du oplever, at løb er for hårdt for dine knæ. Det er også en rigtig god sportsgren til at få pulsen op og dermed forbrænde kalorier. Men det kan for mange være svært at få pulsen lige så højt op som ved for eksempel løb, som, ifølge Fit Living, er en af de mest effektive kalorieforbrændere. Derudover afhænger antallet af forbrændte kalorier også af hvilken type cykel, du kører på, om du har medvind, om du indtager bakker, og ikke mindst om hvor kontinuerligt, hvor hårdt og hvor længe du tramper i pedalerne. Og hvis du ikke får åndedrættet op, så forbrænder du ikke det helt store. Hvis du vil op og forbrænde mellem 200 og 250 kalorier på en halv time, gælder det om at lægge dig hårdt i sadlen og køre i et stabilt tempo hele vejen, fastslår sundshedsmagasinet.

Sex

I forhold til sex er der ret stor uenighed blandt eksperter, hvor mange kalorier du forbrænde. Den amerikanske læge Carole Lieberman skyder på, at du forbrænder mellem 100 og 200 kalorier, hvis du har sex i en time, og det tal bakkes op af flere andre eksperter samt et studie publiceret i New England Journal of Medicine. 

Men eftersom, at vi i gennemsnit blot har sex i 5,4 minutter, ifølge en hollandsk undersøgelse, så resulterer det i en forbrændingen på mellem 9 og 18 kalorier. Så hvis du stræber efter mange forbrændte kalorier på kortest tid, så er det ikke lagengymnastikken, du skal kaste dig over. 

Det er magasinet Fit Living, der har lavet en guide til forbrænding, som du kan læse her. Udover sex, løb og cykling, så undersøger magasinet også, hvad du forbrænder ved tennis, Surfing, SUP, gang, svømming, dans og yoga.