1+1 giver 3? Her er Danmarks 10 kommuner med de laveste karakterer i matematik

Af: Liva H.

|

24/09/2024

Er din kommune på listen?

Lige nu læser andre også

Selvom man kan være mere matematisk eller bogligt anlagt, og det selvfølgelig varierer fra person til person, er der visse kommuner, der skiller sig ud, når det kommer til gennemsnitskarakterer i matematik for 9. klassetrin.

Det skriver Bonzer i en pressemeddelelse.

Hvordan klarer din kommune sig i matematik i forhold til resten af landet? Se gennemsnitskarakteren i matematik for 9. klassetrin fordelt på hver enkelt kommune i skoleåret 2023/2024.

På toppen af listen finder vi de 5 kommuner Lyngby-Taarbæk, Allerød, Gentofte, Rudersdal og Silkeborg, der ligger på karaktergennemsnit mellem 8.0 - 7.1.

Men der er også en top 10 i bunden, der skiller sig ud:

  1. Faxe - 5.3

  2. Tønder - 5.2

  3. Kalundborg - 5.2

  4. Vordingborg - 5.2

  5. Guldborgsund - 5.1

  6. Halsnæs - 5.1

  7. Ringsted - 5.0

  8. Lolland - 4.6

  9. Læsø - 4.6

  10. Odsherred - 4.5

Lektiehjælpsfirma: Størst efterspørgsel på matematik

Ifølge MentorDanmark, landets største lektiehjælpsfirma, er der en tydelig sammenhæng mellem de stigende tal og de tusindvis af henvendelser, de hvert år modtager fra bekymrede forældre, der søger lektiehjælp til deres børn. 

Stifteren af MentorDanmark, Nicklas Kany, udtaler: "Matematik er det fag, hvor vi oplever størst efterspørgsel, og andelen er steget gennem de sidste 10 år. Det er her, flest børn og unge oplever udfordringer. Denne tendens ser vi tydeligt på tværs af landet. Når vi træder til, møder vi ofte elever med lav faglig selvtillid – især i matematik" forklarer Nicklas Kany og fortsætter:

Ofte har eleven opbygget en negativ fortælling om sig selv og sit forhold til faget. Derfor er det afgørende at skabe et trygt læringsrum med en mentor, der forstår vigtigheden af at starte der, hvor vejen til den første succesoplevelse er kortest. Når eleven begynder at tro på egne evner, kan det virkelig flytte bjerge. Det giver dem ikke kun lyst til at lære mere, men også en større glæde ved at gå i skole – og det er derfor vi er her"

Om datagrundlaget

I denne artikel er der taget udgangspunkt i tal fra Børne- og Undervisningsministeriets kommunerapport. Det er som sagt udelukkende folkeskoler, der er blevet kigget på i artiklens opgørelse over gennemsnitskarakterer i matematik – og udelukkende for 9. klassetrin i skoleåret 2023/2024.

Antal elever med i undersøgelsen: 45.382
Du kan også se den fulde opgørelse på MentorDanmarks hjemmeside her

Anbefalet til dig