13-årige Agnes nægtede at stå og se på: "Det er vigtigt at hjælpe"

21/04/2022

Thea Andersen

Foto: Privat
- For mig har det altid været vigtigt at hjælpe folk, der har brug for det. Det føles godt at gøre noget for en anden, siger Agnes.

Mest læste i dag

I en alder af otte år tog Agnes sagen i egen hånd og hjalp til, hvor hun kunne, da krigen rasede i Syrien. 

Hun fik idéen til at lave sine egne perlearmbånd, der kunne blive solgt til fordel for de personer, der - i stor grad - havde brug for hjælp. 

Nu er hun 13 år gammel og viser stadig den samme næstekærlighed. Denne gang til fordel for de ukrainske flygtninge. 

Situationen i krigsramte Ukraine er gennemført forfærdelig og det er svært at forestille sig, hvad ukrainerne går i gennem. Det har fået enkeltpersoner, virksomheder, organisationer og lande, som Danmark, til at prøve - på bedst mulige måde - at hjælpe og støtte Ukraine. 

Agnes' armbånd har haft stor betydning

Agnes' armbånd startede efter at hun i skolen havde set en video, hvor en hel klasse samlede penge til at hjælpe Afrika. 

Klassens rørende tiltag blev en inspirationskilde for Agnes. Efter krigens udbrud i Syrien begyndte hun Agnes' armbånd, der viste sig at få stor betydning. 

Agnes' armbånd er nu lavet med perler i de ukrainske farver og bogstaver, hvor der står "Ukraine". 

Foto: Privat

En lille idé voksede til stor hjælp

13-årige Agnes fra Gävle endte med at få samlet tusindvis af kroner ind, der nu er sendt mod Ukraine. Det er dog ikke kun dét beløb, hun samlede ind, der bliver sendt afsted. Akelius Fonden fordoblede nemlig beløbet, og tilsammen fik de sendt knap 14.500 kr. til Ukraine. 

- At der var så mange penge føles uvirkeligt, jeg troede ikke, det ville gå så godt, selvom jeg håbede, det ville gå godt, siger Agnes til Newsner.

Hun mener, at det er positivt at så mange personer som muligt blander sig og hjælper dér, hvor de kan. Hun pointerer dog, at det samtidig kan føles svært for nogle at gøre det. 

Sammen hjælper vi hinanden. 

Anbefalet til dig