17-årig betalte for varer i Rema 1000's selvscan: Så tog sagen en uventet drejning

01/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Sagen tog en uventet drejning, da den 17-årige var på vej ud af butikken.

Mest læste i dag

Medarbejderne i de danske dagligvarebutikker er qua deres arbejde vidne til lidt af hvert.

Det kan enten være gode episoder, der sætter et smil på deres læber, men det kan også være mere voldsomme episoder, som kan være svære at ryste af sig igen.

En bemærkelsesværdig episode udspillede sig forleden i Rema 1000 på Roskildevænget i Roskilde, da en 17-årig betalte for varer i selvscan.

Selvbetjeningskasserne, der egentlig er designet til at gøre indkøbsoplevelsen hurtigere og mere effektiv for kunderne, har vist sig at være en fristelse for dem med mindre ærlige hensigter.

I Roskilde blev en 17-årig mand fra Københavns vestegn fanget i et forsøg på at udnytte selvscan til egen fordel, da han forsøgte at forlade Rema 1000 uden at betale for alle sine varer.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Det er ikke første gang, at den unge mand har forsøgt sig med butikstyveri ved hjælp af selvscan. En medarbejder i butikken, som tidligere havde bemærket hans snyd, var hurtig til at stoppe ham, inden han nåede ud af døren.

Hændelsen resulterede i, at den unge blev sigtet for i alt seks forskellige tilfælde af butikstyveri i samme forretning; noget han siden har erkendt.

Politiet tog straks sagen op, og både hans forældre samt sociale myndigheder blev informeret, hvilket understreger alvoren af situationen.

Episode belyser de udfordringer, som detailhandlen står overfor med selvbetjeningsteknologien.

På trods af dens bekvemmelighed og potentiale for at forbedre kundeoplevelsen, er det klart, at der er behov for yderligere foranstaltninger for at dæmme op for risikoen for tyveri.

Anbefalet til dig