26-årig mand dømt: Overtrådte våbenloven med usædvanlig genstand

Af: Liva Høyberg

|

29/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 26-årig mand fra Herlev er blevet idømt en betinget fængselsstraf på syv dage af Københavns Byret for besiddelse af en spids genstand.

Mest læste i dag

En 26-årig mand fra Herlev er blevet idømt en betinget fængselsstraf på syv dage af Københavns Byret for besiddelse af en en genstand med spids klinge.

Manden blev stoppet og sigtet af politiet omkring klokken 19.25. den 22. oktober 2022 på H.C. Andersens Boulevard i København.

Det skriver Tv2

Den skarpe genstand, som udløste en betinget fængsel på 7 dage, var nemlig noget så banalt som en kartoffelskræller.

Ifølge anklageskriftet var manden i besiddelse af skrælleren uden et anerkendelsesværdigt formål og havde heller ikke indhentet den fornødne tilladelse fra politiet til at bære den. Politiet fremførte, at skrælleren var blevet modificeret til at være fladere end normalt, hvilket kunne gøre den egnet til anvendelse som våben.

Under retssagen fremførte manden, at han ikke opfattede sit køkkenredskab som et våben. Trods dette, og efter at have tilstået besiddelsen af kartoffelskrælleren, blev han dømt for overtrædelse af knivloven.

Hans forsvarsadvokat, Birgitte Skjødt, oplyste om tiltaltes tilståelse og hans nuværende overvejelser om, hvorvidt han ønsker at anke dommen.

Den 26-årige mand står nu over for en beslutning om at acceptere dommen eller ved en eventuel anke dommen

Anbefalet til dig