340.000 danskere gør det: Koster rigtig mange penge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mange danskere skal tænke sig om.

Mest læste i dag

De fleste kender situationen.

Det er tidlig morgen, og vækkeuret ringer. Du skal stå ud af sengen og gøre dig klar til arbejde, men du ligger komfortabelt i din seng, og du har lyst til at blive liggende.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at der er flere danskere, der har tænkt samme tanke, og at der faktisk også er flere, der har tabt kampen til sengen.

Herfra fremgår det, at 340.000 danskere har holdt en sygedag, selvom de inden for seneste år ikke har været syge inden.

Det skriver Ekstra Bladet via Finans.

Når hele 11 procent af de danskere, der er i arbejde, tager en pjækkedag, så er det nogen, der kan mærkes på den danske økonomi.

Af undersøgelsen fremgår det yderligere, at den offentlige og den private sektor tilsammen har brugt cirka 750 millioner kroner på lønomkostninger til beskæftigede, der er blevet hjemme grundet sygdom uden at være syge.

Pernille Taarup, der er chefkonsulent fra Dansk Erhverv, siger ifølge Finans, at det tal er alt for højt.

“For lad mig slå det helt fast: Pjæk er ikke okay. Det er ikke i orden at blive væk fra sit arbejde og få løn for det, hvis man ikke er syg, eller man ikke har aftalt det med sin arbejdsgiver”, udtaler hun.

Det er især medarbejdere, der ikke er fyldt 40 endnu, der er tilbøjelige til at tage en pjækkedag, mens medarbejdere, der er over 50, ikke tager lige så mange pjækkedage.

Anbefalet til dig