365discount stjæler overskrifter: Vil hæve prisen på populær produktkategori

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
365discount vil have prisen sat op.

Lige nu læser andre også

Debatten om, hvordan danskerne kan komme til at spise sundere, raser.

Mens SVM-regeringen overvejer at sænke momsen på frugt og grønt, vækker et forslag fra 365discounts direktør, Michael Tilsted, opsigt.

Han foreslår nemlig, at priserne sættes op - gennem højere afgifter - på en helt særlig produktkategori.

Det skriver B.T.

Helt konkret taler han om de usunde varer.

Højere afgifter på usunde varer som slik og chips kan kompensere for statens tabte indtægter, hvis momsen på sunde fødevarer reduceres.

Sagen er den, at en sænkning af momsen på frugt og grønt fra 25 til 15 procent vil koste statskassen omkring to milliarder kroner. Det viser en analyse fra Skatteministeriet.

365discount-direktøren påpeger, at en sådan sænkning vil fremme danskernes sundhed:

"Vi kan se, at danskeren ikke spiser nok frugt og grønt, og det er et reelt problem. Så at gøre de sunde varer billigere vil være den rigtige vej at gå, og jeg mener, at en del af de tabte indtægter, kan hentes i detailhandlen," siger han.

Dog er Salling Group, som står bag Netto, Bilka og Føtex, ikke helt med på idéen om at sætte prisen op på de usunde varer.

Pressechef Jacob Krogsgaard Nielsen kaster lys over, at prisnedsættelser på én varegruppe ikke nødvendigvis skal være lig med prisstigninger på en anden:

"For os er det vigtigt, at man ikke med den ene hånd sænker priserne på nogle varer for med den anden at hæve et andet sted," siger han.

De Samvirkende Købmænd er positive over for momsnedsættelsen, men peger på udfordringer som tilpasning af IT-systemer og andre omkostninger.

Hvordan det hele ender, vil tiden vise.

Anbefalet til dig