59-årig amok i Netto: Stjal fra butikken og påkørte ansat

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet fik hastigt foretaget en anholdelse.

Mest læste i dag

Onsdag eftermiddag udspillede sig en scene i Silkeborgs Netto på Borgergade, der langt fra lignede en almindelig dag i detailhandlen.

En 59-årig mand, bevæbnet med intet andet end sin el-scooter og en tilsyneladende umættelig appetit for både spiselige varer og konfrontation, skabte overskrifter af de mindre almindelige årsager.

"Han stjal en mørbrad, kaffe, kartoffelmos og en rejeost til en værdi af i alt 199 kroner, og så kørte han ud gennem kasselinjen og på vej ud af butikken uden at betale," rapporterede Anders Bøje Hansen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, til Nyheder.dk.

Det var dog ikke hans kriminelle indkøbsliste, der tiltrak mest opmærksomhed, men snarere hans konfrontation med butikkens sikkerhed.

"Så påkørte han butiksdetektiven med el-scooteren. Men manden var voldsomt beruset og kunne ikke tage flugten," fortsatte Hansen.

Konfrontationen eskalerede fra en simpel tyverisag til et regulært optrin, da den 59-årige, i processen med at blive eskorteret ud af butikken, lod sin frustration gå ud over butiksdetektiven. Ifølge politiets rapport slog han detektiven på kravebenet med en knytnæve, samtidig med at han ytrede "alverdens eder og forbandelser".

Dramaet fik dog en brat afslutning, da politiet ankom til stedet.

"Da vi kom, var han faldet lidt ned, og vi anholdt ham ganske udramatisk og sigtede ham for butikstyveri," bemærkede Hansen. Gerningsmanden blev derefter transporteret til politistationen, hvor han, frataget muligheden for yderligere eskapader, "ligger faktisk og sover den ud her hos os i detentionen. Han sover dybt og meget stille og roligt," tilføjede Hansen.

Midt- og Vestjyllands Politi afventer, at den 59-årige er egnet til afhøring, før de kan dykke dybere ned i motivet bag hans kulinariske kriminalitet og det efterfølgende slagsmål.

Anbefalet til dig