“Årgang 20” par i problemer: Får aflastningsfamilie

20/1/23 08:48

Nicolai Haugsted

Foto: Michael Stub/Ritzau Scanpix
Den lille familie kæmper med svær dagligdag

Det er i forvejen ikke nemt at balancere et liv som nybagt forældrepar. Men især “Årgang 20” parret Maria og Daniel Brask Mainz har skulle acceptere et hårdere liv for deres søn Louie. Det skriver B.T.

Kort tid efter sønnens to-års fødselsdag, fik den lille dreng stillet diagnosen “infantil autisme”. Reaktionen fra forældrene kan opleves i den nye sæson af programmet.

“Det var hårdt. Men også en lettelse. For det er jo ikke bare et år. Det er resten af hans liv,« siger Maria, der ikke er helt overrasket over diagnosen.

Parret kunne nu fokusere på at skabe en tryg og optimal hverdag for Louie. I dag har sønnen fået plads i en specialbørnehave, hvor en talepædagog er tilknyttet. Derudover har familien også anskaffet en aflastningsfamilie og familierådgiver. 

Forældrene ved at et liv der involverer et barn med diagnosen kan være udfordrende, men de tager nyheden med oprejst pande, og ser frem til den hjælp de kan få.

“Jeg har hørt om rigtig mange par, som får det hårdt i parforholdet efter. For det er svært. Men vi er rigtig gode til at give hinanden plads, og jeg føler ikke, at det har påvirket vores parforhold negativt” fortæller Maria”

Med en aflastningsfamilie ser forældrene frem til én weekend om måneden, hvor de kan være alene og blot være et kærestepar.

“Vi er blevet gode til ikke at have dårlig samvittighed. Det havde jeg meget i starten over at have brug for aflastning. Jeg følte mig som en dårlig mor. I starten tænkte jeg ‘er det fordi, jeg ikke kan overskue mit eget barn?’. Men nu nyder vi det bare og ser frem til det. At kunne gøre nogen af de ting, som vi ikke kan med Louie” forklarer moren.