Årsagen var ikke drama i kongehuset: Derfor trak Harry sig

Af: Liva H.

|

26/09/2024

Nyheder
Redaktionel kreditering: Altopix / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Altopix / Shutterstock.com
Nu afslører han selv hvorfor.

Lige nu læser andre også

Prins Harrys beslutning om at træde tilbage fra sine royale pligter skabte chokbølger verden over.

De fleste har fokuseret på spændingerne inden for det britiske kongehus som hovedårsagen, men nye detaljer kaster lys over en anden, dybere grund til hans valg. Noget, der har rødder langt tilbage i hans opvækst og i de smertefulde minder om sin mor, prinsesse Diana.

Det skriver Newsner.

Men hvad var det egentlig, der fik Harry til at tage den drastiske beslutning?

Det viser sig at det ikke kun er de interne problemer med familien, der pressede ham. Harry afslører nu en dybere frygt, som har fulgt ham i årevis – og som i sidste ende fik ham til at sige stop.

Paparazziernes skygge over Harrys liv

I mange år var prinsesse Diana konstant i mediernes søgelys, jaget af paparazzierne, som til sidst var medvirkende til hendes tragiske død.

Diana blev et globalt ikon, men prisen var høj – hun blev jaget dag og nat. Ifølge The Guardian blev der tilbudt enorme summer for billeder af hende, nogle gange op mod 500.000 dollars.

Dette intense pres fra medierne blev en del af Dianas liv og bidrog til den tragiske slutning i Paris, hvor hun mistede livet under flugten fra paparazzier.

Harry og hans bror William var øjenvidner til, hvordan deres mor blev behandlet, og Harry har nu afsløret, at dette efterlod dybe ar i ham.

Faktisk ønskede han allerede i sine tidlige 20'ere at trække sig fra det royale liv. Han kunne simpelthen ikke forestille sig at leve under samme konstante medieovervågning, som hans mor havde gjort.

"Når jeg ser, hvad det gjorde ved min mor, hvordan skal jeg så nogensinde kunne slå mig ned og få en kone og en familie, når jeg ved, at det kommer til at ske igen?" forklarede Harry om sine bekymringer for at gentage historien.

Den konstante jagt på billeder og sladder om hans mor fik ham til at frygte for sin egen fremtid og sikkerheden for hans familie.

Et opgør med medierne

Selvom dramaet i kongehuset har fyldt meget i mediernes dækning, har Harry gentagne gange understreget, at hans ønske om at beskytte sin kone Meghan og deres børn mod den samme mediebehandling, som hans mor oplevede, var en afgørende faktor.

At leve i konstant frygt for paparazziernes linser, der altid var rettet mod ham, gjorde det umuligt for ham at finde ro.

Ved at træde tilbage fra sine royale pligter har Harry sat en klar grænse.

Han ønsker ikke at gentage sin mors skæbne og har valgt at prioritere sit familieliv og privatliv frem for at fortsætte i rampelyset. For Harry var det ikke kun et opgør med kongehusets kultur, men også med den paparazzi-kultur, der i hans øjne har taget så meget fra hans liv.

Anbefalet til dig