Advarsel: Strandgæster bør ikke hoppe i vandet ved populær strand

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Solen skinner, og strandtaskerne er pakket, men for nogle strandgæster ser det ud til, at badeturen er aflyst for nu.

Mest læste i dag

Svendborg Kommune har netop udsendt en vigtig advarsel: Badning i vandet ved den populære strand Lundborg Strand frarådes midlertidigt.

Det skriver Svendborg Kommune på deres Facebook-side

Meldingen kommer efter en vandprøve taget den 21. juni, som afslørede et alarmerende højt indhold af enterokokker. 

Ifølge Den Store Danske er det en type tarmbakterier, der normalt findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker. 

"Vi har desværre målt store mængder enterokokker (bakterier) i vandet ved Lundeborg strand," skriver Svendborg Kommune på deres Facebook-side.

Derfor er advarslen ikke til at tage fejl af: "Derfor fraråder vi midlertidigt al badning i området," tilføjer kommunen.

Der vil blive taget nye vandprøver, og forhåbentlig viser de snart, at vandet igen er sikkert at hoppe i.

"Når de nye prøver viser, at vandet igen er rent og sikkert at bade i, melder vi det ud - både her på Facebook og på vores hjemmeside," lyder det fra Svendborg Kommune.

Indtil videre må de vandglade strandgæster finde andre måder at nyde sommeren på. Måske en picnic på stranden eller en cykeltur i de naturskønne omgivelser kan være et godt alternativ, mens de venter på, at Lundeborg strand igen kan byde badegæsterne velkommen.

Husk at følge med Svendborg Kommunes Facebook-side eller hjemmeside for de nyeste opdateringer, så du ved præcis, hvornår du kan tage badetøjet på og springe i bølgerne igen. Indtil da – nyd solen, men hold dig tør!

Anbefalet til dig