Ærlige Keld Heick: Jeg ved godt at vi nærmer os slutningen

Nyheder
Foto: Uffe Weng
I morgen fylder Keld Heick 75 år - og det giver anledning til refleksion.

Mest læste i dag

I morgen - den 24 februar - fylder den ene halvdel af Danmarks folkekære duo, Keld og Hilda, 75 år. 

I et interview med B.T.  reflekterer Keld over livet, nu hvor fødselsdagen nærmer sig. 

Keld og Hilda har kendt hinanden i en menneskealder, deres allerførste møde var i skolegården, hvor Keld viste Hilda vejen til den 2. klasse de begge to skulle gå i.

Siden har de to sendt hinanden lange blikke og blev da også i teenageårene til sidst kærester - og så har de været sammen siden.

I starten var det Keld som var optaget af musikken, endda så meget, at Hilda en overgang bad den unge Keld om at lægge den på hylden, fordi hun savnede ham for meget når han var ude og spille. Det varede dog kun kort, for hun kunne ikke kende sin Keld, når han ikke spillede. Keld genoptog musikken, men tiden i et orkester stoppede, da han blev opereret for en knude på stemmebåndet. 

Lægens dom lød på, at det ikke var godt at synge så mange timer om dagen - og det løste Keld ved, at lokke Hilda med til at danne en duo. På den måde kunne han bedre drosle lidt ned, på hvor meget han sang. 

En skrækkelig tanke

I dag er der sikkert ikke mange i Danmark, der ikke kender Keld og Hilda. Og hvis man spørger Keld, så har de to haft et fantastisk liv sammen.

"Når jeg kigger tilbage, tænker jeg: Hold da op, hvilket fantastisk liv jeg har haft! Det er stadig skønt. Men jeg ved også godt, at vi nærmer os slutningen," siger Keld Heick.

Det har dog også givet stof til eftertanke, at man ikke kan løbe fra alderen. Hilda fylder 75 til maj  - og siden at parret blev 70 år, har især en tanke spøgt.

"Jeg har svært ved at forstå det, for vi føler os ikke så gamle. Men fra vi begge fyldte 70, har vi ikke kunnet slippe tanken om, at den ene af os en dag mister den anden. Vi har vores barn og vores børnebørn at leve for. Men at forestille sig ikke at have det menneske, man har tilbragt hele sit liv med, er en skrækkelig tanke," lyder det fra Keld Heick.

Sammen har parret datteren Annette Heick, som også er et særdeles kendt ansigt hos danskerne. Keld og Hilda er også bedsteforældre til drengene Storm og Eliot. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig