Antallet af ledige stillinger er det laveste i månedsvis

Af: Thea Andersen

|

07/09/2022

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Danske virksomheder under opbremsning: Vi skal helt tilbage til starten af februar for at finde et tidspunkt med færre stillinger.

Mest læste i dag

For første gang i 7 måneder, har danske virksomheder færre end 40.000 aktive stillingsopslag.

Det viser en aktuel opgørelse fra Jobsøgemaskinen Jobsearch.dk, som dagligt henter og indekserer stillingsopslag fra næsten alle danske virksomheders jobsektioner, og som derfor kender det daglige antal jobannoncer år tilbage.

”Vi ser typisk en stigning i antallet af stillingsopslag i september, når alting jo går i gang efter ferien. I år ser vi derimod et fald. Antallet af stillingsopslag er faldet med i alt cirka 20 procent siden slut maj, hvilket tyder på, at vi er under opbremsning”, siger Thomas Barfod fra Jobsearch.dk.

Se udviklingen i antallet af stillingsopslag via dette link.

Offentlige jobs faldet mest

Stillinger fra den offentlige sektor udgør normalt mellem cirka 15-20 procent af det samlede antal udbudte stillinger. I løbet af de sidste måneder er antallet af offentlige jobs faldet ekstra meget, fremgår det af en pressemeddelelse fra prandresearch.

”Over tid udgør de offentlige stillinger cirka gennemsnitligt 17-18 procent. Lige nu udgør offentlige jobs kun cirka 15 procent. I Juni lå vi på cirka 18 procent. Det tyder på, at det offentlige har skruet ekstra meget ned for ansættelserne,” siger Thomas Barfod.

Se fordelingen mellem private og offentlige jobs via dette link.

Stor forskel på brancher

Der er stor forskel på job- udviklingen i de forskellige brancher:

”Vi kan fx se at arkitektvirksomheder, som typisk rammes først af en krise, har fået halveret deres ledige stillinger på blot en måned, mens dagligvarevirksomheder ikke er særlig påvirket”, siger Thomas Barfod

Se udviklingen i forskellige brancher via dette link.

Anbefalet til dig