Ballademagere løs i bybus: Larmer, sviner og ryger hash

30/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

Ifølge et opslag på sociale medier så er der problemer med uromagere i bus 4A. Foto: Shutterstock
En buspassager fortæller overfor TV2 ØSTJYLLAND om tilbagevendende problemer i en af byens busser.

Mest læste i dag

Det drejer sig om linje 4A, der kører mellem Tranbjerg og Brabrand. Det er passageren Anne Pedersen, der udtaler sig til TV2 Østjylland. Det gør hun, fordi hun efter en særlig bustur lavede et opslag på den meget populære facebookgruppe Vores By Aarhus, hvor hun fortalte om urolighederne. 

Den regionale tv-station har tidligere fortalt om problemer med uromagere på netop den linje, og det ser ud til, at det også var tilfældet lørdag aften. 

Her var der - ifølge Anne Pedersens opslag - så mange problemer med larm, svineri og hashrygning midt i bybussen. Det fik chaufføren til at klodse bremserne og fortælle de larmende passagerer, der - ifølge Anne Pedersen - fortrinsvis er en gruppe af drenge med anden etnisk herkomst end dansk - at bussen ikke ville køre videre, før de var stået ud. Alternativt ville politiet blive tilkaldt. En del af de otte til ti ballademagere steg af, og de resterende opførte sig pænere på resten af turen. 

Det fik Anne Pedersen til at skrive sit opslag, for som hun siger: 

“Jeg synes, det er træls, at det skal fortsætte, og at det skal være utrygt at tage bussen hjem," fortæller hun. 

Trafikselskab afviser problemer

Hos Aarhus Sporveje kan HR- og kvalitetschefen ikke genkende problemet. Heller ikke selvom om lignende situationer også flere gange er blevet genfortalt i pressen. 

“Vi har lige gennemgået vores nultolerance-statistik, og vi er generelt tilfredse med de tal, vi ser. I forhold til, hvad der bliver meldt ind, ser vi ikke en drastisk negativ udvikling for tiden, fortæller HR- og kvalitetschef Bjarne Larsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Anbefalet til dig