Berørt Hjulmand om 'Eriksens kollaps: Erkender at have truffet den forkerte beslutning

Af: Liva Høyberg

|

18/06/2024

Nyheder
Foto: DR
Foto: DR
Det er en hudløst ærlig Kasper Hjulmand der sidder i den varme stol.

Mest læste i dag

Kasper Hjulmand er Danmarks landstræner og har gennem sin strategiske forståelse og menneskelige tilgang gjort sig bemærkelsesværdig både på og uden for banen.

I DR Programmet 'En særlig samtale', gæster Kasper Hjulmand, og giver et helt særligt indblik i sine personlige oplevelser og følelser til blandt andet episoden hvor Christian Eriksen falder om på banen.

I DR-serien 'En særlig samtale' deltager forskellige kendte personligheder, hvor de sætter sig i 'den varme stol' og besvarer en bred vifte af spørgsmål fra reportere fra TV Glad. Disse spørgsmål er både skarpe, dybe og sjove.

I programmets tredje afsnit bliver Kasper Hjulmand spurgt ind til, hvordan han havde det i det øjeblik, hvor Christian Eriksen kollapsede på banen.

I svaret beskriver han, at han straks vidste, at noget var galt, da han så en anden spiller vifte med armen, og hvordan han gik fra at være fokuseret på at vinde kampen til at føle, at fodbold var fuldstændig ligegyldig. Det eneste, der betød noget, var hvordan Christian Eriksen havde det.

I programmet reflekterer han også over en beslutning, han fortrød dybt.

Danmark valgte nemlig at fortsætte kampen efter Eriksens kollaps. De blev givet muligheden for at spille kampen færdig eller vende tilbage dagen efter kl. 11.00.

Hjulmand beskriver selv situationen således: "Det, jeg fortryder, og det jeg skulle have gjort, var at sige: 'Ud i bussen. Vi kører hjem'. Det havde været det eneste rigtige at gøre, men jeg gjorde det ikke." Han forklarer videre, at han var i tvivl om konsekvenserne af at udskyde kampen, bekymret for, om det ville fratage spillerne deres livsdrøm eller i værst tænkelige scenarie, betyde at det danske landshold blev smidt ud af turneringen. Han forklarer at han skulle træffe en stor beslutning imens at han var i chok og derfor ikke følte sig i stand til at træffe den rette beslutning.

Du kan se hele programmet her

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig