Betaler du med 'kontaktløs' i udlandet? Vær forsigtig! Følg disse fire råd, før du swiper

Af: Liva H.

|

24/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange begår disse fejl når du betaler i udlandet.

Lige nu læser andre også

Det er meget forskelligt, hvilken metode man vælger at betale med. Nogle sværger til kontanter, mens andre har taget de nemme digitale betalingsløsninger til sig.

Dette gælder også i udlandet, hvor det for mange kan virke besværligt at bruge kontanter, og derfor er det nemmere med kontaktløs betaling via mobiltelefonen.

Der er dog en bagside af medaljen.

Ved at betale kontaktløst med din mobiltelefon kan der nemlig dukke nogle grimme overraskelser op på dit kontoudtog.

For at undgå disse 'overraskelser' er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler i udlandet:

  1. Sikrer dig altid, at det er det rigtige beløb: Før du swiper på din mobil og dermed accepterer beløbet, så sørg altid for at se på terminalen. Her står nemlig det beløb, som skal betales.

  2. Vær opmærksom på valutakursen: Husk at omregne beløbet til danske kroner, eller brug en valuta-konverteringsapp. På den måde får du et realistisk billede af, hvad varen koster.

  3. Overvej beløbsstørrelsen: Det kan være en god idé at bruge kontanter, men overvej kun at gøre det ved mindre beløb. Ved større beløb, så sæt kortet i terminalen, hvor du skal indtaste PIN-kode. På den måde får du bedre tid til at tjekke beløbet.

  4. Hold øje med din konto: Hold jævnligt øje med dine kontoudtog. På den måde sikrer du dig, at de transaktioner, du har foretaget, stemmer overens med dine køb.

  5. Vær forsigtig: Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom, når du betaler i mindre kendte butikker eller på markeder. Her er risikoen for svindel og fup nemlig større.

Anbefalet til dig