“Betragtes som stødende”: Nu får James Bond væsentlige ændringer

26/2/23 22:31

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Agent 007 bliver opdateret til den moderne tid

Allerede i sidste uge blev nyheden bragt, om at Roald Dahl, den hyldede børnebogsforfatter bag blandt andet “Charlie & Chokoladefabrikken” og “Matilda”, ville få sine værker skrevet om, da “følsomheds-læsere” betragtede de populære bøger i børnehøjde som værende stødende.

Og nu er det James Bond’s tur til at blive finkæmmet for den nyere tid, skriver Ekstra Bladet.

Den populære filmfranchise med den martini-drikkende kvindebedårer, er baseret på bogserien af samme navn, skrevet af forfatteren Ian Fleming, der til april i år kan fejre 70 års jubilæum for den første bog i serien, “Casino Royal”.

I den forbindelse vil en genudgivelse af alle Fleming’s bøger om superspionen finde vej til boghylderne - dog med væsentlige ændringer, for at tilpasse sig det moderne publikum bedre.

“Denne bog er blevet skrevet på et tidspunkt, hvor udtryk og holdninger, der kan betragtes som stødende af moderne læsere, var almindelige. Der er lavet en række opdateringer i denne udgave, samtidig med at den er så tæt som muligt på den originale tekst og den periode, den foregår i” fortæller forlægget Ian Fleming Publications  Ltd, der ejer bogrettighederne til Englands mest ikoniske spion. 

Bogforlaget har netop nu hele bogserien i gennemlæsning af såkaldte “følsomheds-læsere” der vil ændre på termer og ordforråd, som kan blive betragtet som værende forældret eller stødende for moderne læsere.

Én af ændringerne der vil finde sted, er blandt andet fjernelsen af “n-ordet”.

Fleming nåede at skrive 14 bøger i James Bond-bogserien.