Børsen brød i brand for flere uger siden: Nu har arkitekter gjort særligt fund i ruinerne

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Man har fundet en del af den ikoniske statue.

Mest læste i dag

Der gik chokbølger gennem hele landet, da den danske befolkning den 16. april slog øjnene op til nyheden om, at Børsen var i brand.

Branden resulterede i betydelige skader på uvurderlige kunstværker og skulpturer, men en lille sejr er trods alt vundet i ruinerne.

Arkitekter har nemlig opdaget en del af statuen af Christian den 4., som har stået over kaminen i Børssalen.

Du kan se et billede af statuen i bunden af artiklen.

"Det har været noget af en skattejagt efter Thorvaldsens skulptur af Christian IV. Den har vi ledt efter i dagevis. I går dumpede der så et stykke af et baghoved frem, som næsten uden tvivl må være fra skulpturen," udtaler Villads Høgsbro Nederby, der er arkitekt hos Leif Hansen Arkitekter, til DR.

"Vi har fundet..."

Man har ikke fundet hele statuen, men kun baghovedet, som er lavet af zink.

Desværre tyder meget på, at resten af statuen kan være tabt for altid. Omkring pejsen, hvor statuen stod, er flere stykker smeltet zink nemlig blevet fundet.

Trods tabet af mange kunstværker i flammerne, har redningsaktionen efter branden også haft succeser.

"Vi har fundet en buste af C.F. Tietgen i marmor, som kom ud fuldstændig uskadt," lyder det fra Villads Høgsbro Nederby.

Inden brandvæsenet havde slukket alle flammer, var det også lykkedes at redde flere malerier, herunder et hovedværk af den berømte Skagensmaler P.S. Krøyer fra 1895.

Christian den 4., som oprindeligt tog initiativet til at opføre Børsen, ønskede at gøre København til en førende handelsstand og Danmark til en stormagt.

Se statuen på billedet herunder.

Her ses et billede af statuen i Børssalen. Sådan så det ud inden branden. Foto: Københavns Museum

Anbefalet til dig