Borgmester efter møde med regeringen: "Vi bliver lukket inde"

05/11/20 10:09

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu tegner der sig et billede af, hvad det er for nogle restriktioner, som regeringen forventes at præsentere senere torsdag.

Statsministeren har lovet strammere restriktioner i en del af Danmark. Det sker efter det onsdag kom frem, at coronavirus har muteret hos danske mink og nu truer det vaccinearbejde, som forkskere verden over, har været i gang med i månedsvis. 

Tidligere torsdag var borgmestrene i syv nordjyske kommuner indkaldt til en briefing med regeringen, hvor denne nævnte nogle af de tiltag, der forventes at blive præsenteret på et pressemøde senere torsdag. 

Mødet er slut, og nu står det mere klart, hvad regeringen har planlagt for nordjyderne. Det fortæller borgmester Mogens Gade fra Jammerbugt Kommune til Ekstra Bladet

Lukkes inde

Minksmitten er i øjeblikket særligt fremherskende i Nordjylland, hvor en større andel af landets minkavlere har til huse. 

"Vi bliver lukket inde. Det er det, som det ender med, men vi får mere at vide om kort tid, og så må vi forholde os til det," udtaler borgmester Mogens Gade på pressemødet. 

Mere præcist kommer til at betyde, at borgerne i de syv kommuner får påbud om, at de så vidt muligt skal holde sig inden for kommunegrænsen, fortæller borgmesteren. 

Det var sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S), der orienterede borgmestrene fra de syv kommuner.