Breaking: Danmark skifter strategi

22/03/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Den danske regeringen skifter strategi. Det betyder, at flere kommer til at blive testet for coronavirus.

Mest læste i dag

Da coronavirussen første gang kom til Danmark, var planen, at man ville få testet så mange danskere som muligt, der udviste symptomer.

Pludselig valgte man at ændre strategi, så man i stedet kun ville teste de danskere, der udviste kraftige symptomer på coronavirus, og dermed var der altså mange syge danskere, der ikke fik lov til at blive testet.

Nu ændrer Danmark dog strategi igen, og går tilbage til, at så mange danskere som muligt skal testes for coronavirus.

Årsagen findes i, at WHO har opfordres til, at landene i verden får testet så mange mennesker som muligt, så man ved hvem der er smittede, og dermed kan holde dem væk fra andre mennesker.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

“Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for Covid-19 i Danmark. Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter,” lyder det fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, der fortsætter:

“Og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet,” lyder det i pressemeddelelsen.

Dermed vil personer der udviser symptomer på coronavirus, nu have mulighed for at blive testet. Derudover vil særligt folk i sundhedssektoren der udviser symptomer, blive testet.

 

Anbefalet til dig