BREAKING: Freder efterskolerne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Reformkommissionens forslag tager ny drejning

Mest læste i dag

I går kunne vi bringe nyheden om at 10. Klasserne står til at blive afskaffet - en beslutning der ikke kun påvirker de kommunale skoler, men også efterskoler over hele landet.

Forslaget lyder i stedet på, at der skal igangsættes en ny uddannelse, HPX, der skal tages over to år, og fokusere mere på en kombination af uddannelse og praktik.

Men det er langt fra alle, der bakker op om kommissionens “opdatering” af uddannelsessystemet.

Nu kan Venstres politiske ordfører, Morten Dahlin, dele partiets holdning på sin offentlige Twitter-profil, om at Venstre støtter op om at bevare efterskolernes 10.klasser, da det ikke blot går imod deres forståelse på uddannelse, men også personlig udvikling.

'Efterskoler handler om dannelse. Om frihed under ansvar. Om frivillige forpligtende fælleskaber. Det er et sted hvor man lærer noget om nogle fag. Men også om sig selv og om livet.

Venstre siger “ nej tak” til at fjerne unges mulighed for at komme på efterskole', skriver Dahlin, ifølge B.T.

Han udtaler yderligere til B.T. at han også er imod forslaget om at få fjernet eksamener og pensum i efterskolerne.

- Vi skal beholde efterskolerne, som vi kender dem. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der skal være faglig indlæring uden en form for eksamen, lyder det fra ordføreren.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig