Brev på vej til mange danskeres e-Boks: Kan være livstruende

Foto: Privat
Foto: Privat
En større gruppe danskere kan se frem til at modtage et brev i indbakken på e-Boks.

Mest læste i dag

Hvis du er 65 år eller ældre, eller har børn i alderen to til seks år, vil du snart modtage et brev i indbakken på e-Boks. I dette brev vil du blive mødt af en klar anbefaling, skriver B.T.

Årsagen til dette er, at Sundhedsstyrelsen sender breve ud til en større gruppe danskere, hvori de opfordrer til at blive vaccineret.

"Efteråret står for døren, og vi forventer, at smitten med både influenza og covid-19 vil blusse op i løbet af efteråret og vinteren," lyder det i en pressemeddelelse.

Som følge af dette, vil det være muligt for personer, der er i risikozonen for et alvorlig forløb med influenza og coronavirus at blive vaccineret.

I brevet fra Sundhedsstyrelsen fremgår det, at alle de inviterede opfordres til at tage imod tilbuddet om at blive vaccineret. Det skyldes, at det for de særligt udsatte faktisk kan vise sig at være livstruende, hvis man smittes med enten influenza eller coronavirus.

"Både influenza og covid-19 kan ramme alle, og hos langt de fleste giver disse infektioner et mildt sygdomsforløb. Hos ældre og visse andre risikogrupper kan begge infektioner dog være alvorlige og i værste tilfælde være livstruende," udtaler konstitueret enhedschef og overlæge ved Sundhedsstyrelsen Kirstine Moll Harboe.

Det er værd at nævne, at en af de grupper, der bør lade sig vaccinere, ikke får en invitation via e-Boks. Derimod skal de selv sørge for at tage ansvar for at blive vaccineret.

Her er der tale om den gruppe danskere, der er under 65 år, men som alligevel er i risikozonen for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med influenza og/eller coronavirus.

Konkret dækker denne gruppe over gravide og personer med kroniske sygdomme. Det vil eksempelvis være tilfældet for personer med kronisk lungesygdom.

Er du en del af denne gruppe, er det muligt fra den 20. september at bestille din vaccination via www.vacciner.dk. Du kan sagtens få vaccinerne mod influenza og coronavirus samtidig.

Børn i alderen to til seks år vil ikke blive tilbudt en vaccine mod coronavirus. Derimod vil de blive tilbudt at blive vaccineret mod influenza, hvilket foregår via et pust i hvert næsebor. Det er muligt at blive vaccineret frem til 15. januar 2024.

Anbefalet til dig