Cæcilie Nordby reflekterer over livet: "Jeg fylder 60, og det kalder på fest og farver"

Af: Liva H.

|

30/08/2024

Nyheder
Foto: Christian Falck Wolff/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Falck Wolff/Ritzau Scanpix
I et interview fortæller Cæcilie om hvad hun vil prioritere når hun fylder 'rundt'

Lige nu læser andre også

Cæcilie Norby har haft en succesfuld karriere og er blevet et navn, de fleste kender. Hun har sat et markant præg på musikverdenen. Hun brillerede blandt andet i jazzfusion-gruppen Frontline, som hun var en del af fra 1983 til 1987, og i popgruppen OneTwo, hvor hun var aktiv fra 1985 til 1994.

Derefter gik hun solo og opnåede yderligere anerkendelse. I 1995 blev hun den første skandinav, der underskrev en kontrakt med det prestigefyldte jazzlabel Blue Note Records, og hun solgte mere end 70.000 eksemplarer af sin jazzplade. I 2009 skiftede Cæcilie Norby pladeselskab fra Sony Records til Europas største vokaljazzlabel, ACT Music & Vision. Siden da har hun turneret som solist.

Man kan ikke komme udenom, at Cæcilie har opnået meget, og aldersmæssigt er hun også ved at nå en særlig milepæl. Den danske jazz- og rocksangerinde fylder nemlig snart 60 år, og det får hende til at reflektere over livet.

Cæcilie Norby fylder snart 60 år, og det markerer hun med både fest og refleksion. I et interview med Alt.dk fortæller hun: "Jeg fylder 60, og det kalder på fest og farver. Det vil jeg også prøve at inkorporere mere i mit liv. Jeg har brug for noget party."

Hendes nyeste single "Smoking" er en hyldest til festens glæder. Sangen emmer af feststemning, og blot ved at høre den, kommer man i det vildeste festhumør, får lyst til at danse under diskolys og iføre sig de ikoniske, store bukser. "Smoking" er en hyldest til en tid, hvor fest virkelig var en fest.

Men livet er ikke kun en fest, og derfor reflekterer Cæcilie også over sine mange oplevelser og karrierens gang. Hun ønsker at prioritere tid til at tænke over alt det, hun har opnået: "Jeg vil tænke over de fantastiske ting, jeg har oplevet. Jeg har været 40 år i musikbranchen, og nogle gange har der været så meget fart på, at jeg er gået fra det ene til det andet: Så har vi måske været i Paris i halvandet døgn, men har ikke set Paris, kun en lufthavn, et hotelværelse og et spillested og så hurtigt videre. Jeg vil prøve at kigge tilbage og bruge noget tid på at tænke på alt det, jeg har oplevet."

Cæcilie Norby viser dermed både en dyb taknemmelighed og en bevidsthed om at tage sig tid til at værdsætte livet, ikke kun i nuet, men også ved at reflektere over de mange erfaringer og oplevelser, hun har haft gennem sin lange karriere. Samtidig er hun klar til at omfavne den festlige side af livet og lade den skinne igennem i både sin musik og sin hverdag.

Anbefalet til dig