Carlsberg med trist nyt: Hæver priserne

07/02/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Udmeldingen kommer oven på et underskud på 40 milliarder.

Mest læste i dag

Mange danskere nyder med stor glæde et af det traditionsrige bryghus Carlsbergs mange gode produkter. Om det er en kold dåseøl på terrassen en se sommeraften eller en fadøl i Parken til landskamp, så har mange nok gode minder forbundet med at drikke "bajere" og "fadbamser".

Men nu er der dårligt nyt på vej til øl glade danskere.

Carlsberg annoncerede onsdag formiddag dårligt nyt til aktionærerne, da man offentliggjorde et regnskab med et underskud på omtrent 40 milliarder.

Og nu er der også dårligt nyt til forbrugerne. Det skriver børsen.

Priserne på øl vil stige i det kommende år. Denne prisforhøjelse er nødvendig for at imødekomme stigende omkostninger, ifølge Carlsbergs administrerende direktør, Jacob Aarup-Andersen, som udtalte sig til pressen efter offentliggørelsen af årsregnskabet for 2023.

"Overordnet skal vores priser løftes i år for at dække de øgede omkostninger," forklarede Aarup-Andersen, hvilket tydeligt signalerer en kommende ændring i prisstrukturen for Carlsbergs produkter. Dette skridt er en direkte konsekvens af økonomiske udfordringer, herunder et markant underskud på mere end 40 milliarder kroner, som delvist kan tilskrives bryggeriets tilbagetrækning fra det russiske marked. Den russiske stats overtagelse af Carlsbergs bryggerier der har haft en betydelig indflydelse på virksomhedens økonomiske stilling.

Selvom Aarup-Andersen undlod at specificere omfanget af de forventede prisstigninger eller detaljerede planer for individuelle markeder, står det klart, at forbrugerne kan forvente at betale mere for deres yndlingsbryg i 2024.

Udviklingen markerer et vigtigt øjeblik for Carlsberg, da virksomheden skal forsøge at navigere sig gennem økonomiske udfordringer grundet det kollosale tab i Rusland.

Som en følge af meddelelsen vil øldrikkere skulle justere enten øl-budgettet eller deres købsvaner.

Carlsberg giver ingen yderligere information om, hvordan prisstigningerne vil blive implementeret på tværs af Carlsbergs produktlinjer.

Anbefalet til dig