Cecilie Beck langer ud: Det grænser til det ondskabsfulde

Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2

Hun er ikke i tvivl - hun synes behandlingen er tæt på ondskabsfuld.

Det er ikke længe siden, at journalisten Birgitte Erhardtsen skrev en klumme i Berlingske, hvor hun langede ud efter Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. Kritikken lød i grove træk på, at Helle Thorning-Schmidt brugte mere tid på at ligne en manneqin, end at passe sit daværende arbejde som statsminister.

Begrundelsen lød på, at nuværende statsminister Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen (departementschef i statsministeriet, red.) i stedet passer deres arbejde - og ikke har tid til " alt det hurlumhej med hår og matchende tasker og sko, der skal til, hvis man vil ligne en mannequin hver dag."

Klummen fik flere kendte kvinder til tasterne, som forsvarede Helle Thorning-Schmidt.

Læs også

Nu får det konsekvenser: Bilka reagerer på problem

I mandagens udsendelse af Aftenshowet meldte Cecilie Beck ud, hvad hun mener om klummen. Det skriver B.T. 

Blandt andet mener hun, at klummen ikke handler om Helle Thorning-Schmidt, men derimod om Birgitte Erhardtsen selv - idet at hun lader sig provokere på den måde, af andres påklædning.

Der er to ting galt

Derudover mener hun at der er to grundlæggende ting galt med klummen, det ene er tonen som hun mener er på grænsen til det ondskabsfulde, mens det andet er det principielle:

"Jeg synes, det er fuldstændigt absurd, hvis vi alle skal gå og underlægge os normer, som folk som Birgitte Erhardtsen sætter op," siger Cecilie Beck til B.T. 

Cecilie Beck fortæller også, at hun snart håber vi er ved at være ovre de dage, hvor vi dømmer hinandens ydre. Hun mener at man bør kigge på menneskets kvalifikationer i stedet for.

Læs også

Dronning Elizabeth har fået nok

Både Helle Thorning-Schmidt og Sofie Linde har anerkendt Cecilie Becks udtalelse i Aftenshowet, ved at henholdsvis dele opslaget og kommentere det med emojis. 

Du kan se Cecilie Beck som gæst i Aftenshowet her.