Chokerende opdagelse på Novo Nordisk-fabrik: Nu er de sigtet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et besøg på medicingigantens fabrik har nu ført til en sigtelse.

Lige nu læser andre også

Danmarks mest værdifulde virksomhed, Novo Nordisk, er nu forbundet med en sag om illegal arbejdskraft, som Midt- og Vestjællands Politis udlændingeafdeling har afdækket under en aktion ved medicinalgigantens enorme fabriksbyggeri på Hallas Allé i Kalundborg.

Det skriver Ekstra Bladet.

Politifolkene stødte på fire personer, der ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark. Disse fire brasilianske statsborgere med opholdstilladelse i Portugal blev mandag sigtet for ulovligt arbejde ifølge udstationeringsloven, der forbyder dem at tage arbejde i Danmark.

Udlændingeafdelingen bekræftede deres kontrolaktion og oplyste, at de fire brasilianske mænd nu står over for udvisning fra Danmark med indrejseforbud i to år ifølge Udlændingestyrelsens afgørelse.

Virksomheden, der er kendt som en af verdens mest værdifulde medicinalvirksomheder, har tidligere været under kritik fra Arbejdstilsynet på grund af farlige arbejdsforhold på byggepladsen.

Novo Nordisk bekræfter hændelsen og understreger vigtigheden af, at deres leverandører overholder gældende lovgivning. Pressetjenesten meddeler, at de nu vil skærpe kravene over for den involverede leverandør og overveje yderligere foranstaltninger for at forhindre lignende sager i fremtiden.

Denne sag rejser bekymringer omkring Novo Nordisks involvering i anvendelsen af arbejdskraft uden nødvendige tilladelser ved byggeriet, der udgør en del af virksomhedens omfattende investering på 60 milliarder kroner i Kalundborg.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig