Christiane Schaumburg-Müller retter kritik mod Instagram-effekt: Det er forkert

Nyheder
Christiane Schaumburg-Müller er blandt andet kendt som vært på Vild med dans, som du kan se på TV 2 Play. Foto: Magnus Eckstrøm/TV 2
Der er mange effekter på det sociale medie Instagram - og nu retter Christiane Schaumburg-Müller kritik mod en af dem.

Mest læste i dag

Det har altid været muligt at lave effekter på sine billeder på Instagram - man kan ændre farver, lys, toner og mere. 

Efterhånden som det Instagram har tilføjet flere muligheder, som eksempelvis det at lave "stories". Dette har dog også udviklet sig til, at man nu kan sætte filter på sin story. 

Her tales der ikke om de filtre der ændrer tonerne - men om filtre der kan ændre ens udseende markant. 

Det er noget som bekymrer Vild med dans-værten, og derfor lagde hun i går en story op, hvor hun bruger netop sådan et filter.

Først starter hun med at vise et eksempel på et filter der blot ændrer tonerne og "udglatter" farverne lidt. Hvilket ifølge Christiane er et filter, der er i orden - herefter skifter hun til et af de filtre, som i hendes øjne er bekymrende.

På storyen kan man se Christiane med en noget mere smal næse, langt større læber og en anden øjenfarve.

"Man skal passe på med at bruge filtre, der laver dit ansigt om som her både øjne, næse, mund er ændret," skriver hun til et foto, hvor hun bruger netop dette filter.

Giver et forkert selvbillede

"Jeg synes, det giver et forkert billede at bruge de her filtre, som decideret laver ens ansigt om: Min næse er blevet meget smallere, lidt spidsere, mine læber er blevet MEGET, MEGET større, og det her er altså ikke mine øjne," lyder det fra hende i en video, hvor hun bruger filteret på sit ansigt. 

Her fortæller hun også, hvordan hun mener, at brugen af filtre kan give et forkert selvbillede. 

"Så ville det, jeg så i spejlet, ikke gøre mig tilfreds. Så ville det være dét her (filter-ansigtet, red.), jeg ville være tilfreds med," uddyber hun. 

Hun understreger også, at det ikke er nogle bestemte influencere som hun er ude efter - men at det lige nu er en debat, der også er i gang hos flere udenlandkse influencere.

Hun nævner også, at hun ikke ved hvor mange danske kvinder der benytter sig af filteret - men blot personligt mener, at det er et skråplan.

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig