Airfryer? Nej tak.
Lige nu læser andre
Når livet kører lidt for stærkt, og aftensmaden bliver endnu et punkt på to-do-listen, kan duften af simremad næsten virke som et ekko fra en anden tid. En tid med varme gryder, rolige dage og mad, der fik lov at passe sig selv.
Det er netop den ro, Claus Holm forsøger at bringe tilbage til de danske køkkener.
Den kendte tv-kok fra Rantzausminde er klar med sin nye kogebog Simremad, den 40. i rækken og han håber, at danskerne igen vil finde glæden ved det langsomme køkken.
En rolig bog i en vild tid
For Claus Holm handler bogen ikke bare om opskrifter. Den handler om nærvær og tid.
”For 12 år siden lavede jeg bogen Stegeso, som er en af de vigtigste, jeg har lavet. Nu ville jeg lave en rolig bog i en vild tid,” fortæller han Via Fyns Amts.
Læs også
Han beskriver simremad som en modreaktion til tempoet i hverdagen. Mad, der står og småkoger, mens man selv når at trække vejret.
Når gryden er sat over, kan man gå en tur, og når man kommer hjem, bliver man mødt af duften af ro og nærvær.
En hyldest til det simple
Selvom Holm selv har været bannerfører for airfryeren, vil han nu minde danskerne om, at madlavning også må tage tid.
”Jeg ved godt, det tager tid. Men folk har brug for at lave andre ting end kun med airfryeren. Vi skal vende tilbage til simremaden, der tager tid. Det ene udelukker ikke det andet,” siger han.
Simremad indeholder både klassiske retter og flere opskrifter med indmad, noget Holm mener, de yngre generationer bør genopdage.
Læs også
Han opfordrer til at bruge hele dyret og ser det som både sundt, billigt og bæredygtigt.
Bogen rummer også plads til egne noter, så læseren kan tilføje mormors opskrifter eller sine egne erfaringer fra køkkenet.
Simremad er ude nu og kan købes i boghandlen.