Coop deler nye tal: et fald på 20 procent

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Coop deler nye tal.

Lige nu læser andre også

Økologisk kød er blevet ofret på besparelsens alter, som danske forbrugere i stigende grad søger mod discountbutikker og jagter tilbud på kødsedlerne. Ifølge to af Danmarks største dagligvarekoncerner, Coop og Salling Group, er salget af økologisk kød, både gris og okse, faldet markant det seneste år.

Det skriver LandbrugsAvisen.

I Coop rapporterer CSR-chef Thomas Roland, at salget af økologisk grisekød er dykket med hele 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år, målt i volumen på fersk, økologisk gris. Roland forklarer, at faldet primært skyldes forbrugernes skiftende indkøbsvaner, hvor de i højere grad handler i discountbutikker og strækker kødet længere.

"Jeg vil ikke sige, vi er ude på en katastrofekurs. Faldet skyldes hovedsageligt, at forbrugerne køber mindre mængder end tidligere. Det er hverken, fordi de har opgivet økologien, eller helt har droppet kød på tallerken. Det er også derfor, vi har en forventning om at kunne løfte salget igen i løbet af de kommende år" udtaler Thomas Roland i en skriftlig kommentar. Han tilføjer dog, at det kan tage et til to år, før de når tilbage til tidligere salgsniveauer.

Den generelle nedgang i Coops varesalg forstærkes især på de dyrere varer som kød, og faldet er mest markant inden for økologisk kød, herunder grisekød.

Salling Group bekræfter også en tilbagegang i salget af økologisk kød, men ønsker ikke at bidrage med konkrete data. Koncernen påpeger, at forbrugerne i stigende grad søger gode tilbud og er mere tilbøjelige til at fravælge økologisk kød på grund af prisen.

Begge koncerner understreger dog, at trods den aktuelle nedgang er det ikke ensbetydende med, at forbrugerne har vendt ryggen til bæredygtighed. Økologisk kød oplever i øjeblikket en udfordrende periode, men der er håb om en genopretning, når forbrugernes præferencer og indkøbsvaner ændrer sig.

Coop Danmark driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen, Coop365 og Irma, mens Salling Group står bag kæderne Bilka, Føtex, Netto og Salling. Indtil forbrugerne igen omfavner økologisk kød, vil detailkæderne navigere gennem denne udfordrende tid og fortsætte deres bestræbelser på at tilbyde bæredygtige alternativer.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig