Coop forbereder sig på fremtiden: Sælger ud

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I forsøg på at skabe likviditet sælger kæden nu ud

Lige nu læser andre også

I en ambitiøs manøvre for at omstille sig til fremtidens dagligvaremarked, har Coop Danmark igangsat et omfattende salg af koncernens ejendomme. Dette strategiske skifte er drevet af et ønske om at frigøre kapital til finansiering af en omfattende plan, der inkluderer skabelsen af Danmarks største supermarkedskæde. Coops nye strategi, som er døbt "Fremtidens Coop", sigter mod at styrke koncernens position på et yderst konkurrencepræget dagligvaremarked. Det skriver Dagligvarehandlen.

Ifølge Børsen har Coop identificeret et presserende behov for at skabe likviditet ved at afhænde en væsentlig del af sin ejendomsportefølje. Målet er at kanalisere omkring fire milliarder kroner ind i den nye dagligvarestrategi frem mod 2027, hvilket kræver en nedskalering af koncernens engagement i større ejendomsprojekter til fordel for mindre initiativer.

Flemming Møller Hansen, Coops ejendomsdirektør, udtaler, at beslutningen om at sælge ud af ejendomsporteføljen er nødvendig for at reducere risikoen forbundet med ejendomsmarkedet. Han fremhæver samtidig den øgede markedsmæssige usikkerhed, som er forstærket af konflikten i Ukraine, og de udfordringer dette har medført for ejendomsudviklere med hensyn til finansiering og salg.

De seneste år har Coop foretaget betydelige ejendomsinvesteringer, hvor mere end to milliarder kroner er blevet investeret i nye og eksisterende ejendomme fra 2019 til 2023. I samme periode er ejendomme, der er blevet udviklet eller renoveret, blevet solgt for et tilsvarende beløb. Disse transaktioner har været et led i Coops ejendomsstrategi, som fokuserer på at eje de ejendomme, hvor koncernens butikker opererer.

Et markant eksempel på Coops ejendomsstrategi er salget af koncernens andel i Coop Byen i Albertslund til PensionDanmark for cirka 1 milliard kroner. Dette salg markerede afslutningen på et toårigt samarbejde mellem parterne om udviklingen af Coop Byen, et projekt, der understreger Coops strategiske skift mod en mere fleksibel og risikobegrænset ejendomsholdning, alt imens der investeres massivt i fremtidens dagligvarekoncept.

Anbefalet til dig