Coop og flere store supermarkedskæder får forbud: Må ikke længere sælge det

Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Til trods for stor efterspørgsel, har landets supermarkedskæder fået forbud mod at sælge.

Mest læste i dag

Mens mange danske familier kæmper mod sygdom i disse dage, bliver tusindvis af børneparacetamol-piller holdt som fangne bag kasseapparater i dagligvarebutikker landet over på grund af en forsyningskrise.

Coop alene rapporterer om lagre på mellem 8000 og 9000 piller, som de ikke har lov til at sælge, og det har rejst spørgsmål om, hvorfor denne livsvigtige medicin ikke når ud til dem, der har brug for det mest.

Bettina Ørsnes Larsen, afdelingschef for fødevaresikkerhed hos Coop, har henvendt sig til Lægemiddelstyrelsen for at få klarhed over situationen.

"Det er jo meningsfuldt, at Lægemiddelstyrelsen gør en indsats, når der er mangel på sådan et vigtigt lægemiddel. Men man kunne jo have givet os lov til at sælge ud af vores lager, for så længe det kommer ud at leve, så vil det i hvert fald gøre mere gavn end på vores lager," siger hun til TV 2.

Den påbudte suspension af salget i dagligvarebutikker skyldes myndighedernes beslutning om at gøre paracetamolen receptpligtig på grund af mangel. Læger skal nu vurdere og sikre, at de mest trængende får adgang til medicinen.

Selvom denne foranstaltning er indført for at sikre en stabil forsyning vinteren over, er det skuffende for forbrugerne, især dem, der oplever akut mangel på børneparacetamol.

Cheflæge Klaus Birkelund Johansen udtalte til B.T., at dette har ført til kreative løsninger fra forældrene, mens de håber på, at forsyningskrisen snart vil lette.

Så mens lagrene af børneparacetamol står gemt væk, venter mange forældre på, at myndighederne finder løsninger, der både sikrer adgang til denne nødvendige medicin og håndterer udfordringerne ved en stigende efterspørgsel i disse tider med sygdomsudbrud.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig