Coop, Rema 1000 og Salling Group giver svaret på det, alle har spurgt om

Af: Lucas Andreas

|

02/09/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Der er ingen tvivl om, at det er blevet dyrt at købe ind.

Lige nu læser andre også

Stigende fødevarepriser har været et varmt emne i de danske husholdninger, og det er ikke nogen hemmelighed, at flere danskere har haft problemer med at få enderne til at hænge sammen.

Prisstigningerne på dagligvarer har nået et rekordhøjt niveau.

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik er fødevareprisindekset i juli steget til 133,7, som er det højeste niveau nogensinde, hvilket betyder, at priserne på fødevarer er 22 procent højere end i begyndelsen af 2022.

B.T. har derfor spurgt de tre mastodonter på dagligvarehandlen i Danmark om årsagen bag prisstigningerne, og om der er lettelser i vente.

Og de peger alle i samme retning.

De peger nemlig alle bagud mod deres leverandører.

Hos Salling Group, en af Danmarks største dagligvarekoncerner, er prispres fra leverandører blevet en daglig udfordring.

I et skriftligt svar til B.T. fra pressechef Jacob Krogsgaard Nielsen forklares det: "Vi kæmper for hver en øre på priserne, så vi kan gøre det billigere at være forbruger i Danmark."

Trods ihærdige bestræbelser på at holde priserne nede, må Salling Group erkende, at de ikke kan absorbere alle de prisstigninger, de bliver mødt af.

Det samme billede tegner sig hos konkurrenterne.

For både kommunikationschef hos Rema 1000, Jonas Schrøder, og Jens Juul Nielsen, Coops informationsdirektør, melder sig under samme fane.

For danske forbrugere betyder dette, at de må forberede sig på fortsat at opleve prisstigninger på dagligvarer, selvom supermarkederne arbejder hårdt for at minimere dem.

Men der kan være godt nyt på vej.

Henrik Hyltoft, vicedirektør hos Dansk Erhverv, understreger: "Man ved selvfølgelig aldrig, hvad der sker i morgen, men det er vores klare forventning, at priserne vil stabilisere sig i efteråret."

Anbefalet til dig