Corona ændrer danskernes sommervaner: Nu genopdager flere ældre ferieform

Nyheder
Virussen ændrer også den måde, som vi holder ferie på. Foto: Dansk Kyst og Natur Turisme
Coronavirussen har ændret den måde, som danskerne holder ferie på. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Epinion.

Lige nu læser andre også

Coronakrisen har haft stor indvirkning på danskernes sommerferie, der for manges vedkommende kommer til at foregå i hjemlandet i år. En ny undersøgelse foretaget af Epinion viser, at der i år vil forekomme betydelige ændringer i de overnatningstilbud, danskerne vælger, sammenlignet med før coronapandemiens udbrud.

Det fortæller Dansk Kyst og Natur Turisme i en pressemeddelelse. 

Det er særligt campingturismen, som oplever en stigende popularitet. Hele 21 procent, som tidligere ville have valgt anderledes, har i år valgt overnatning i campinghytte til, mens 16 procent har tilvalgt overnatning i campingvogn eller autocamper. Hos brancheforeningen Camping Outdoor Danmark kan man nikke genkendende til den stigende tendens:

"I sidste halvdel af april oplevede vi en stigning i salget af campingvogne og autocampere på op mod 25 procent sammenlignet med samme tid sidste år. Det hænger i høj grad sammen med, at mange danskere skal holde ferie herhjemme i år," lyder det fra direktør for Camping Outdoor Danmark Jens Brendstrup, som supplerende fortæller, at efterspørgslen medfører et naturligt fokus på udvikling blandt aktører i hele branchen:

"Mange skal prøve ferieformen for allerførste gang, og det har fået hele branchen til at lægge sig i selen for at skabe oplevelser, som giver årets mange nye gæster på campingpladserne lyst til også at vælge netop denne ferieform til i årene fremover. På landets campingpladser har man for eksempel investeret massivt i nye overnatningsformer til udlejning, der efterspørges blandt den nye målgruppe."

Landets campingpladser rummer en bred vifte af tilbud, der spænder fra såkaldte glamping-telte, hvor friluftsliv og luksus kombineres, over luksushytter med spa til mere primitive overnatningsmuligheder såsom shelters eller overnatning i det fri.

Spirende udvikling i gang

Med 11,1 mio. overnatninger, hvilket svarer til omkring 21 procent af det samlede antal overnatninger i Danmark, er camping kyst- og naturturismens andenstørste overnatningsform. Men landets campingpladser rummer fortsat et stort potentiale, lyder det fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

"Det er utrolig glædeligt, at flere og flere danskere vender blikket mod campingferie. Vi har den seneste tid mærket, at naturnære oplevelser er en opadgående trend, hvilket kun er blevet boostet yderligere under coronaepidemien. Kan campingbranchen formå at tappe ind i denne efterspørgsel, er der således gode betingelser for at indfri et stort potentiale," forklarer Mette Greisen Damsgaard, der er specialkonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme arbejder man aktuelt med at udvikle nye produkter og koncepter i campingbranchen, der matcher de nye målgruppers præferencer i forhold til friluftsliv, aktiviteter og livsstil. 

"Vi har erfaret, at der er stor interesse for at gentænke både overnatningsenhederne, men også de steder på campingpladserne, hvor gæsterne mødes. Det handler altså om både at skabe spændende rammer for selve overnatningen og for de fællesskaber, der har dybe rødder i friluftsliv og camping. Målet med de nye koncepter er at bidrage til en ny ”hype” i forhold til camping, tiltrække nye målgrupper og fastholde interessen fra de målgrupper, der i disse år vender blikket mod camping som ferieform," slutter Mette Greisen Damsgaard.

Om hovedkonklusioner fra ”Danskernes ferier og rejser sommeren 2020”

  • En tredjedel af de danskere, som inden nedlukningen forventede at tage på en udenlandsferie, tager i 2020 på en ferie i Danmark, som de ikke var taget på, hvis det var muligt at rejse til udlandet.
  • Corona har indflydelse på overvejelserne om ferievalg for 37 procent af de danskere, som forventer at holde ferie i Danmark i år.
  • 13 procent af dem, som holder ferie i Danmark i år, har valgt et sted med flere muligheder for udendørs aktiviteter.
  • Danskerne tilvælger nye overnatningsformer sammenlignet med før krisen: 21 procent tilvælger campingvogn, 19 procent tilvælger lejet feriehus og 16 procent tilvælger autocamper eller campingvogn.

 

Anbefalet til dig