"Dannebrog er tillidssamfundet, Dannebrog er stolthed": Danske unge sætter ord på flagets betydning

04/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Konkurrencen er med til at fejre 800 året for fanen. Foto: Shutterstock
Danmarks-Samfundet afrunder projekt Dannebrog 800 med en populær essaykonkurrence.

Mest læste i dag

 

Danmarks-Samfundets essaykonkurrence for grundskolen og ungdomsuddannelserne er blevet noget af et tilløbsstykke. Ifølge organisationens flagkonsulent Søren Ib Cruys-Bagger har unge i hundredvis indsendt bidrag til konkurrencen.

"Vi har modtaget flotte og reflekterende tekster om, hvad Dannebrog betyder for de unge i dag, siger Søren Ib Cruys-Bagger, der uddyber: – De unge har holdninger til Dannebrog og nationalsymbolet."

En ung konkurrencedeltager på 15 år skriver blandt andet, at ”Dannebrog er samlingspunktet, Dannebrog er tillidssamfundet, Dannebrog er stolthed, Dannebrog er fælles(hed). Men hvordan kan betydningen fastslås? Værdien af Dannebrog er for omfattende og muligvis ekstremt kompleks. Betydningen er flertydig. Betydningen er ubeskrivelig. Dannebrog er mere end 1000 ord”.

Mange bidrag fra grundskolen

Over halvdelen af de hundredvis af indlæg kommer fra elever i grundskolen eller fra skoleklasser, der har haft Dannebrog som temaemne eller projektundervisning i forbindelse med 800-året for myten om Dannebrog.

For Danmarks-Samfundet er formålet med og temaet for konkurrencen at få belyst, hvilken betydning nationalsymbolet Dannebrog har for de unge anno 2019. Det fortæller Danmarks-Samfundet i en pressemeddelelse. 

Anbefalet til dig