Danske milliardærer forærer penge væk: Har tjent mere, end de kan nå at bruge

Af: Liva H.

|

11/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvad ville du gøre hvis du havde så mange penge?

Lige nu læser andre også

Kan man nogensinde få penge nok? Det er et spørgsmål med mange mulige svar. For det danske milliardærpar Morten og Nanna Hummelmose er svaret blevet klart: De har tjent flere penge, end de nogensinde vil kunne bruge. Derfor har de truffet en stor beslutning om at forære en del af deres formue væk.

Forære formue væk

Morten og Nanna Hummelmose står med et luksusproblem – de har tjent så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem alle. For at gøre noget meningsfuldt ved dette, har parret besluttet at forære en del af deres formue væk ved at oprette en fond, kaldet Frececo Fonden.

Fonden, som i øjeblikket har en egenkapital på 50 millioner kroner, har ambitioner om at vokse til over en halv milliard kroner med tiden. Formålet med fonden er, at afkastet skal bruges til velgørende formål. Ifølge planen skal Frececo Fonden hvert år uddele omkring 25 millioner kroner til projekter, der kan gøre en forskel for samfundet.

"Vi er en relativt lille fond, så vi har ingen ambitioner om at ændre hele verden. Men forhåbentlig kan vi involvere os i en række projekter, som gør en forskel for en masse mennesker," fortæller Morten Hummelmose til Finans ifølge Avisen.

Frececo Fonden er netop godkendt af Erhvervsstyrelsen og har ifølge vedtægterne derfor til formål at støtte menneskerettighedsrelaterede og sociale formål.

Succesfuld forretningsmand med gode intentioner

Morten Hummelmose har haft en succesfuld karriere i finansverdenen og blev partner i kapitalfonden EQT, som blev børsnoteret i 2019. Via sit selskab Frececo der er formuende med 5,7 milliarder kroner. Morten Hummelmose har desuden i flere år været den dansker, der har betalt mest i skat. I 2021 betalte han over én milliard kroner i skat, hvilket skyldtes et stort overskud i Frececo.

Anbefalet til dig