Danskere rammes: Vægtafgiften stiger enormt på disse biler

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det bliver kun dyrere.

Lige nu læser andre også

Eje af veteranbiler i Danmark bliver en stadig dyrere hobby, med en betydelig stigning i afgifterne, som er indført frem til 2026.

Det er et resultat af en aftale om bilafgifter, der blev indgået i december 2020, hvor det blev besluttet at øge de periodiske afgifter på veteranbiler.

Flere År Med Afgiftsforhøjelser

Afgiftsforhøjelserne, som begyndte sidste år, fortsætter i trin, med en stigning på 6,5 procent hvert år i 2021, 2022, 2024 og 2025. I 2026 kommer en betydelig stigning, hvor den periodiske afgift vil stige med yderligere 10 procent.

Dette resulterer i en samlet stigning på 36 procent i de periodiske afgifter for veteranbiler inden for dette tidsrum. Dette påvirker ejere af veteranbiler, selvom disse biler typisk kun kører få kilometer om året.

Det Komplekse Afgiftsregnestykke

Ifølge FDM, er beregningen af afgifter på veteranbiler kompleks. Afgiften udgør 25 procent af de første 65.000 kr. af bilens værdi, 85 procent af værdien mellem 65.000 kr. og 202.200 kr., og 150 procent af værdien over 202.200 kr.

For biler, der er mellem 25 og 35 år gamle, beregnes afgiften stadig på grundlag af deres aktuelle markedsværdi. Dette betyder, at hvis bilen var dyr, da den var ny, vil den også være dyr at registrere som en veteranbil.

Lettelser i Importafgifter

På den positive side gjorde aftalen det lettere at importere veteranbiler til Danmark ved at fjerne visse tillæg. Der er ikke længere behov for at betale brændstoftillæg eller CO2-tillæg for biler ældre end 35 år, hvilket gør det billigere at importere sådanne biler. Beregningsgrundlaget for registreringsafgift er 75 procent af veteranbilens pris før afgift, med et tillæg på 25 procent.

Påvirkning af Hverdagsbiler

Det er vigtigt at bemærke, at aftalen om bilafgifter fra december 2020 ikke kun påvirker veteranbiler. De periodiske afgifter for almindelige hverdagsbiler vil også stige med 36,9 procent frem til 2026. Dette gør det dyrere for bilister generelt at eje og køre et køretøj i Danmark.

Sammenfattende bliver ejerskab af veteranbiler i Danmark en dyrere affære på grund af de stigende afgifter. Selvom der er lettet på nogle importafgifter, er det klart, at bilentusiaster må være forberedt på at betale mere for at eje og vedligeholde deres elskede veteranbiler.

Anbefalet til dig