Danskere raser over fænomen i Rema 1000, Netto m.fl.: Der bliver ikke lavet om på det

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke noget, der tyder på, at det bliver lavet om.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet markant dyrere at leve, siden krigen mellem Rusland og Ukraine brød ud.

Priserne på stort set alt er steget, og det betyder, at mange familier kæmper for at få enderne til at hænge sammen.

Især de skyhøje priser på fødevarer er noget, der har fået danskerne op i det røde felt. Dog ser det ud til, at forbrugerne skal begynde at vænne sig til priserne.

Sådan skriver B.T.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik ser det nemlig ikke ud til, at der er udsigt til faldende priser i den nærmeste fremtid.

Kun to procent af virksomhederne i detailhandlen med fødevarer forventer at sænke deres priser de kommende tre måneder.

"Der er ingen udsigt til, at danskerne får billigere fødevarer lige foreløbig. Tæt på ingen virksomheder forventer at sænke prisen de næste tre måneder, og står det til troende, så er der ikke noget at komme efter," skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, til B.T. og fortsætter:

"Priserne på fødevarer faldt en anelse i efteråret og vinteren, men er siden vendt rundt, og er i dag næsten to procent højere end for et år siden. Det til trods for, at op imod halvdelen af virksomhederne i fødevarehandlen i en lang periode forventede at sænke priserne."

Selvom fødevarepriserne faldt en smule i løbet af efteråret og vinteren sidste år, er priserne tilbage på rekordhøjt niveau.

Dermed står det klart, at det vil fortsætte med at være dyrt at handle ind i den nærmeste fremtid.

Der er dog et lille lyspunkt.

Kun ni procent af virksomhederne forventer at hæve priserne, hvilket indikerer, at de prisstigninger, som mange frygter, ikke vil blive udbredte.

Anbefalet til dig