Danskerne er vilde med valgflæsk

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nationalretten stegt flæsk med persillesovs er altid mere på middagsbordene, når der er valg, end normalt.

Mest læste i dag

Salget af stegeflæsk blev således mere end 5-doblet ved Kommunalvalget i 2009. Ved Folketingsvalget i 2015 var der tale om mere end en 4-dobling. Det viser en undersøgelse fra Coop Analyse.

Ved valget på onsdag den 5. juni forventer Coop at sætte ny rekord i salget.

Forklaringen er, at de 1000 butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta for første gang har fælles fremstød for stegeflæsk, nye danske kartofler og økologisk persille.

”At få flere til at være sammen om et måltid, der forener tradition, en sæsonaktuel råvare som nye danske kartofler og økologisk grønt på demokratiets festdag, passer perfekt med det, som vi gerne vil stå for i Coop,” siger kategorichef Rasmus Holgersen, Coop.

Med det fælles fremstød forventer Coop at sælge omkring 15 gange så meget stegeflæsk fra 3.-5. juni som normalt.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig