Danskerne falder i denne fælde i januar: Sådan undgår du det

11/01/2022

Julie Møller

Foto: Nyheder24.dk
Det er gode intentioner, der er bag. Men det kan let resultere i skader.

Mest læste i dag

Kalenderen siger januar.

Det betyder, at mange danskerne har planer om, at året skal skydes i gang med god energi, overskud og mere aktivitet end tidligere.

Ifølge Gjensidige giver hver fjerde dansker nemlig udtryk for, at de planlægger at starte med at træne eller øge deres træningsmængde efter jul og nytår. Særligt i den unge del af befolkningen er forandringsviljen stor. Blandt de 18-29-årige er det helt op mod hver tredje, der er klar til mere sved på panden.

Men samtidig viser det sig, at op mod fire ud af ti danskere er kommet til skade i forbindelse med motion og idræt. Og netop skader er en januar-fælde, som kommer af, at man starter for hårdt ud.

Hver fjerde dansker planlægger at øge deres træningsindsats i januar måned, men for rigtig mange fører det også til skader, der kunne være undgået. Det viser en ny undersøgelse som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Foto: PR.

Det forklarer Gjensidiges fagansvarlige for Sundhed, Louise Brix.  

"Ønsket om en sundere og mere aktiv hverdag er en typisk og konkret måde at starte året ud på. Vi ser hvert år en stor andel danskere, der prioriterer deres sundhed særligt i årets første måneder og forsøger at indarbejde nye vaner. Men man skal huske at starte roligt op, så kroppen kan følge med, og man ikke risikerer at få skader, og derved være nødt til at opgive sine mål og sunde vaner,” siger Louise Brix.  

Denne motion topper listen

I undersøgelsen som Gjensidige står bag, viser det sig, at der er to former for motion, der topper listen, når det kommer til skader. Det er holdsport og løb.

Frygten for at komme til skade skal dog ikke fraholde danskerne for at dyrke mere motion, slår Louise Brix fast.

“Selvom der selvfølgelig er en skadesrisiko når man starter op på en sportsgren eller forsøger at komme ud og løbe noget oftere, er der også mange fordele forbundet med det. Det fysiske helbred hænger ofte sammen med det mentale helbred, og det er endnu en grund til, at det er en god ide at få rørt sig og gerne i fællesskab med andre,” siger Louise Brix.

 

 

Anbefalet til dig