De pisser højt og helligt på kirken:" Det er virkelig ulækkert"

Af: Liva Høyberg

|

27/06/2024

Nyheder
Redaktionel kreditering: katatonia82 / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: katatonia82 / Shutterstock.com
Kirken har fået nok!

Mest læste i dag

I den seneste tid har gaderne været fyldt med folkefest.

Årsagen er EM i fodbold, og mens Danmark har spillet, har der været storskærmsarrangementer, blandt andet på Gammeltorv i Aalborg.

Men ikke alt er fest og farver.

Det skriver TV 2

Kirken er træt af bogstaveligt talt at blive pisset på af unge fodboldglade festdeltagere i midtbyen, og det får kommunen til at øge indsatsen for så vidt muligt agt komme problemet til livs.

Stor opbakning til arrangement

Aalborg City står for arrangementet med storskærme på Gammeltorv, hvor mange fodboldglade og feststemte danskere den senere tid har samles for at opleve EM-stemningen under budgetvenlige forudsætninger.

Men med fodbold og sommer følger også et øget væskeindtag, og det fører til, at gæsterne har behov for at tisse mere end sædvanligt.

Aalborgs domkirke, Budolfi Kirke, er nemlig træt af bogstaveligt talt at blive brugt som toilet.

"De stiller sig op langs kirken og tisser på den. Det er virkelig ulækkert. Jeg har aldrig set noget lignende," siger en frustreret Erik Egstrup, som er kordegn i Budolfi Kirke.

Erik synes, det er ærgerligt, at det er en tung lugt af urin, der møder folk, og ikke synet af den smukke kirke og by.

Erkender problemet

Aalborg City er dog opmærksom på problemet og har derfor ved sidste arrangement opsat en toiletvogn med 8 toiletter. Udover det offentlige toilet på torvet havde Studenterhuset og Café Aalborg også stillet deres toiletter til rådighed. Men det var desværre ikke nok til at løse udfordringen.

Ifølge Jes Asmussen skyldes det ikke lange køer, der afholder folk fra at bruge toilettet, men derimod uopdragenhed og dovenskab, hvilket er meget frustrerende.

Efter onsdag, at have evalueret det seneste arrangement i forbindelse med EM, har Aalborg City derfor besluttet at opsætte yderligere toiletvogne. Det betyder, at der på lørdag til kampen mod Tyskland vil være fire til seks mobile urinaler tilgængelige.

Forhåbningen er at det i samspil med pli kan gøre at folk tænker over deres 'tisse-vaner'

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig