Debat tog en uventet drejning: Trump med bizar påstand "De spiser kæledyr"

Af: Liva H.

|

11/09/2024

Nyheder
Foto: lev radin / Shutterstock.com
Foto: lev radin / Shutterstock.com
Nattens debat mellem Kamala Harris og Donald Trump tog sig en noget uventet drejning.

Lige nu læser andre også

Tidligere præsident Donald Trump har igen skabt overskrifter med sine kontroversielle udtalelser om indvandring under en nylig debat mod vicepræsident Kamala Harris.

Under debatten fremsatte Trump en opsigtsvækkende og provokerende påstand om, at indvandrere i amerikanske grænsebyer spiser kæledyr som hunde og katte. Ifølge det spanske medie 20minutos sagde Trump:

"Mange byer vil ikke tale om det, fordi det er pinligt. I Springfield spiser de hunde og katte – folks kæledyr. Det er det, der sker i vores land. Det er en skændsel," udtalte han, hvilket efterlod Harris synligt forundret og en anelse chokeret.

Trumps kommentar blev hurtigt mødt med kritik fra både demokrater og nogle af hans egne støtter. Ifølge kilder havde hans rådgivere forsøgt at forberede ham på debatten ved at advare ham mod at falde for Harris' provokationer, men Trump fastholdt sin hårde linje på indvandringsspørgsmålet. Han gav 'Biden-administrationen' og Harris skylden for det, han betragtede som en svag grænsepolitik og hævdede, at deres tilgang ville føre til, at "millioner af mennesker", der i følge ham, kunne krydse grænsen ukontrolleret, hvilket ville resultere i stigende kriminalitet og sociale problemer.

Kamala Harris svarede sig og sin politiske overbevisning ved at forsvare den demokratiske holdning til indvandring. Hun understregede vigtigheden af en human immigrationsreform og kritiserede også Trump for hans skarpe og splittende retorik. Harris påpegede, at dæmonisering af immigranter ikke løser de komplekse problemer, som USA står over for, og opfordrede i stedet til en omfattende reform, der fokuserer på de underliggende årsager til migration.

Anbefalet til dig