Den nye ejendomsvurdering har ødelagt alt: Thomas risikerer en husleje på 1.559.575 kroner

Af: Liva H.

|

07/10/2024

Nyheder
Foto. Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er et levende bolig-helvede Thomas gennemgår lige nu.

Lige nu læser andre også

Mange danskere har ventet med spænding – og en vis nervøsitet – på de nye ejendomsvurderinger, der kan få stor betydning for boligejere over hele landet.

For nogle har vurderingerne allerede skabt uventede problemer, og konsekvenserne kan vise sig at være mere omfattende, end de fleste havde forestillet sig. En sag fra Greve viser, hvordan systemets fejl kan ramme hårdt og efterlade boligejere i en næsten umulig situation.

Det skriver Ekstra Bladet.

919.400 kroner til 7.486.000 kroner

Thomas Clement-Christensen står i en uoverskuelig situation, der involverer en mulig husleje på over 1,5 millioner kroner. Han bor sammen med sin hustru og to børn i Greve i et hus, som han ejer, men på en lejet grund.

Ifølge hans kontrakt skal han betale 10 procent af grundværdien i leje, men med de nye ejendomsvurderinger er grundens værdi steget markant – fra 919.400 kroner til 7.486.000 kroner. Denne voldsomme stigning har fået hans udlejer til at kræve hele 187.150 kroner i kvartalet, hvilket har sendt Thomas ud i en økonomisk mareridtskamp.

Kan få store konsekvenser for Thomas

Sagen har allerede været i fogedretten, hvor Thomas vandt en del af striden. Dog har udlejeren valgt at anke sagen, og nu venter en civilsag i Retten i Roskilde i november 2025. Hvis Thomas taber sagen, vil han stå over for en tilbagevirkende regning på over 1,5 millioner kroner, hvilket kan resultere i personlig konkurs.

"Det er grotesk, hvordan jeg som almindelig borger bliver ramt af et fejlagtigt ejendomsvurderingssystem," siger Thomas Clement-Christensen om den situation, han nu står i.

Foruden de enorme huslejekrav har Thomas også fået ekstra omkostninger i form af en selvrisiko på sin retshjælpsforsikring, og han har allerede betalt 80.250 kroner i sagsomkostninger, trods det faktum, at han vandt første runde i retten.

Denne uretfærdighed har gjort ham vred på både udlejeren og Vurderingsstyrelsen, som han mener har svigtet boligejere som ham. Selvom fogedretten dømte til hans fordel i første omgang, har udlejeren sagsøgt ham for det samme beløb igen, og sagen trækker nu ud med retssagen i horisonten.

Thomas har appelleret fogedrettens afgørelse om sagsomkostninger til Østre Landsret i håb om at få en større erstatning.

Han håber stadig på at vinde sagen, men erkender, at konsekvenserne, hvis han taber, kan være ødelæggende for hans økonomi og fremtid.

Sagen er et skræmmende eksempel på, hvordan fejlbehæftede ejendomsvurderinger kan have alvorlige konsekvenser for helt almindelige danske boligejere.

Anbefalet til dig