Flere danskere vælger at fortsætte deres arbejdsliv efter pensionsalderen – og tendensen er stærkere end nogensinde.
Alene de sidste ti år er antallet af arbejdende pensionister over 75 år steget med hele 126 procent, ifølge nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det skriver Ekstra Bladet.
Med over 19.000 personer over 75 år i job er det ikke kun godt nyt for de enkelte pensionister, men også for virksomhederne og samfundet, påpeger Jesper Brask Fischer, velfærds- og seniorchef i PFA.
"Måden og tidspunktet for, hvornår vi går på pension, er under markant. Vi har i en årrække set den gennemsnitlige pensionsalder stige og stige, og nu slår tendensen igennem hos de ældste på arbejdsmarkedet," siger han.
Nye regler giver økonomiske fordele
Udviklingen skyldes blandt andet nye regler fra 2023, der fjernede modregningen i folkepensionen for arbejdende pensionister.
Ifølge Helle Dalsgaard, chefrådgiver i Sampension, kan det give tusindvis af kroner ekstra om måneden.
Samtidig har mange ældre en stor arbejdslyst.
En undersøgelse fra PFA og analysehuset Wilke viser, at næsten halvdelen af de adspurgte seniorer overvejer at arbejde efter folkepensionsalderen.
Få nok vitaminer i vintermånederne
Produkt
Navn
Pris
Forhandler
Fordele for både pensionister og samfundet
For pensionister betyder et forlænget arbejdsliv ikke kun flere penge mellem hænderne, men også muligheden for gradvist at trappe ned og fastholde en høj levestandard.
"Den enkelte som arbejder får bedre økonomi i dag, men også de efterfølgende år, fordi man behøver i mindre grad trække på opsparingen," forklarer cheføkonom Mads Moberg Reumert fra Danica.
Virksomhederne nyder også godt af den stigende seniorbeskæftigelse, da ældre medarbejdere bidrager med værdifuld erfaring og viden.
Og samfundet?
Det får et økonomisk løft i form af øgede skatteindtægter.